3χρονη ικετεύει να τη βοηθήσουμε για να μπορέσει ο γιατρός μπαμπάς της να γυρίσει στο σπίτι

Η 3χρονη κόρη ενός γιατρού από την Αυστραλία, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, έχει γίνει το νέο viral, καθώς ικετέυει σε ένα video τους συμπατριώτες της να πλένουν τα χέρια τους και να μένουν στο σπίτι, για να μπορέσει να φιλήσει τον μπαμπά της όταν εκείνος επιστρέψει.

Ο Garth Small, εργάζεται ως παιδίατρος σε νοσοκομείο της Αυστραλίας και βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του – τη γυναίκα, την κόρη και τον γιο του – εδώ και πολύ καιρό.

Δείτε ακόμη: «Κύριε Νίκαρε, δεν θέλω άλλο καραμπίνα»: Η απαίτηση ενός μικρού κοριτσιού που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Για να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να ακολοθούμε τα μέτρα των κυβερνήσεων για τον κορωνοϊό και να μένουμε σπίτι, η γυναίκα του  βιντεοσκόπησε την κόρη τους να ζητά από τους συμπολίτες της να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας όταν βγαίνουν έξω, να μένουν στο σπίτι όσο γίνεται περισσότερο, να πλένουν τα χέρια τους και να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό.

Στο video ακούγεται η μικρή να λέει: «Ακούστε με. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Μου λείπει ο μπαμπάς μου. Είναι στη δουλειά και βοηθά άρρωστους ανθρώπους. Είναι πιθανότερο να κολλήσει κορωνοϊό για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς. Είναι εκεί για τη γιαγιά μου και τον παππού μου και την πρόγιαγιά μου και για όλους. Θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω και να παίξω μαζί τους» και κλείνει το μήνυμά της υπενθυμίζοντας πως κανένας δεν έχει ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό.

Δείτε το video

Ο κορωνοϊός στην Αυστραλία

Ο ρυθμός εξάπλωσης της covid-19 παραμένει πολύ πιο αργός στην Αυστραλία σε σχέση με άλλες χώρες, όμως οι αρχές ανησυχούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ την τελευταία εβδομάδα, κυρίως στις πιο πολυπληθείς πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόρια. Συνολικά έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι.

Το περασμένο Σάββατο άρχισε να επιβάλλεται η αναγκαστική καραντίνα σε όσους πολίτες επιστρέφουν από το εξωτερικό. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε ότι οι Αυστραλοί που επιστρέφουν στη χώρα τους αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα των 3.000 κρουσμάτων του κορονοϊού, καθιστώντας τους «το μεγαλύτερο πρόβλημα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί στη μάχη κατά της πανδημίας.