10 χαρακτηριστικά που κάνουν τα μωρά του Ιουνίου να ξεχωρίζουν

Ιούνιος. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έφτασε, μαζί με την διάθεση που αλλάζει, σταματούν τα σχολεία και…  περιμένουμε τις διακοπές μας πώς και πώς.

Αν περιμένετε ένα μωράκι τον Ιούνιο ή γιορτάζετε τα γενέθλιά του αυτό τον μήνα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι για να αγαπάτε τον Ιούνιο.

Βέβαια, όλα τα μωράκια είναι υπέροχα, αλλά αν έχει γεννηθεί τον έκτο μήνα του χρόνου υπάρχουν μερικά πράγματα που το κάνουν πολύ ξεχωριστό!

Τα μωρά του Ιουνίου είναι ακτίδες αισιοδοξίας

Η προσωπικότητα του μωρού σας θα είναι… ηλιόλουστη και αισιόδοξη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εποχή της γέννησης και η προσωπικότητά μας συνδέονται, ενώ σύμφωνα και με το περιοδικό Time «τα μωρά του καλοκαιριού είναι χαρούμενα και γελαστά, όπως και τα μωρά της άνοιξης. Χαρακτηριστικό που μπορεί να αντισταθμιστεί, όμως, από την έντονη κυκλοθυμία τους».

Έχουν μεγάλη φαντασία

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι κατά κανόνα πολύ δημιουργικά και γεμάτα ενδιαφέρουσες ιδέες. Η φαντασία τους είναι πλούσια και χάρη σ’ αυτήν συχνά βρίσκουν τις πιο απίστευτες λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που οι πρωτοποριακές ιδέες τους μπορεί να τα βάλουν σε περιπέτειες, αφού δεν διστάζουν να τις πραγματοποιήσουν, ακόμα κι όταν είναι ριψοκίνδυνες!

Προσαρμόζονται πιο εύκολα

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι είναι ικανά να διαχειριστούν καλύτερα τις αλλαγές. Η θεωρία θέλει τα μωρά που γεννιούνται του μήνες του καλοκαιριού να μπορούν να αποδεχτούν και να προσαρμοστούν καλύτερα στις αλλαγές της ζωής τους, χάρη στο ηλιακό φως με το οποίο έρχονται συχνότερα σε επαφή από τα μωρά του χειμώνα.

Αλλάζουν εύκολα διάθεση

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροεπιστήμης, τα παιδιά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιθανότερο να βιώνουν αλλαγές στην ψυχολογία τους και να έχουν σκαμπανεβάσματα στη  διάθεσή τους. Η υπεύθυνη της έρευνας καθηγήτρια, Xenia Gonda, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης – δύο ορμόνες του εγκεφάλου που επηρεάζουν το συναίσθημα της ευτυχίας και της λύπης μας.

Ίσως ψηλώσουν περισσότερο

Πολλοί υποστηρίζουν ότι, χάρη στο φως του ήλιου, τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι έχουν μεγαλύτερα ποσοστά βιταμίνης D στο σώμα τους, η οποία συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξή τους και μπορεί να τα κάνει και ψηλότερα!

Κοιμούνται αργά…

Γι’ αυτό φταίνε και πάλι ο ήλιος και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται άνοιξη ή καλοκαίρι είναι πιθανότερο να ξενυχτούν τα βράδια. Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, τα μωρά του Ιουνίου έχουν ένα βιολογικό ρολόι που λειτουργεί άψογα, οπότε είναι πολύ πιθανό να ξυπνούν στην ώρα τους και μόνα τους για το σχολείο, τις δραστηριότητες ή ό,τι άλλο χρειάζεται να κάνουν.

Έχουν τρομερή διαίσθηση

Αν το παιδάκι σας είναι του Ιουνίου, θα είναι πολύ τυχερό, καθώς αυτά τα παιδιά έχουν τρομερή διαίσθηση. Θα μπορούν να ακούν την εσωτερική τους φωνή και τις περισσότερες φορές θα είναι σωστά. Επίσης, έχουν την ικανότητα να διακρίνουν κάποιον, αν είναι ειλικρινής ή όχι και έτσι αμέσως κρατούν αποστάσεις. Βέβαια, αυτό μπορεί να ενέχει παγίδες, καθώς ενδέχεται να βιαστούν να κρίνουν τον άλλον.

Τους αρέσει να κάνουν φίλους

Τα μωρά που είναι γεννημένα τον Ιούνιο είναι υπερβολικά εξωστρεφείς προσωπικότηρες. Και όχι μόνο αυτό, είναι χαρισματικά και παθιασμένα. Αυτό τα κάνει πολύ κοινωνικά, με ενσυναίσθηση και ευγένεια απέναντι στους αγαπημένους τους. Επίσης, είναι ο συνδετικός κρίκος στις φιλίες, κρατώντας τις ενωμένες.

Είναι περιπετειώδη

Ένα χαρακτηριστικό των παιδιών που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι η ριψοκινδυνότητά τους. Έτσι, λοιπόν, αν το μωράκι σας είναι γεννημένο τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού θα αγαπά την περιπέτεια. Θα του αρέσει πολύ να εξερευνεί και να ανακαλύπτει…

Μπορεί να είναι υποψήφια για Νόμπελ (ή και να το κερδίσουν)

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Ιούνιο μπορεί να κερδίσουν Νόμπελ. Βέβαια, τώρα δεν σας λέμε ότι ντε και καλά θα γίνει αυτό, αλλά είναι γεννημένο για πολύ μεγάλα πράγματα. Φαίνεται πως η πλειοψηφία όσων έχουν βραβευτεί με Νόμπελ είχε γεννηθεί τον Ιούνιο!