Πώς το χρώμα του μαγιό μπορεί να σώσει το παιδί σας από πνιγμό

Μία μελέτη στην οποία αποδείχθηκε ότι το χρώμα του μαγιό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και να αποτρέψει έναν ενδεχόμενο πνιγμό παιδιού, πραγματοποίησε Αμερικανικός Οργανισμός ALIVE Solutions Inc., γνωρίζοντας ότι ο πνιγμός αποτελεί την πλέον αποτρέψιμη αιτία θανάτου παιδιών ανά τον κόσμο.

Έτσι, δημιούργησαν ένα,  το οποίο μπορούν να κάνουν οι γονείς στο μαγιό του παιδιού και να διαπιστώσουν και οι ίδιοι του λόγου το αληθές.

Αξιωματούχοι του οργανισμού επισημαίνουν, ότι οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν το μαγιό του παιδιού σύμφωνα με το πόσο χαριτωμένο είναι, όμως το μόνο κριτήριο που θα έπρεπε πραγματικά να τους απασχολεί είναι το χρώμα. Γιατί;

Η παρακάτω εικόνα έχει την απάντηση

Κάτω από το νερό δεν φαίνονται όλα τα χρώματα εξίσου έντονα, ειδικά το λευκό και το γαλάζιο δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου.

Στη δεύτερη εικόνα φαίνονται τα χρώματα, όταν το νερό είναι “ταραγμένο”, όπως πιθανότατα θα είναι όταν κάποιος κινδυνεύει από πνιγμό. Κάτω από το ταραγμένο νερό, τα χρώματα γίνονται πραγματικά δυσδιάκριτα. Το τεστ πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτόχρωμο πάτο πισίνας, σε σκουρόχρωμο πάτο πισίνας και σε πάτο λίμνης.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω τεστ είναι, ότι τα ιδανικά χρώματα για το μαγιό του παιδιού είναι το neon ροζ και neon πορτοκαλί. Οι ειδικοί προτείνουν στους γονείς να μείνουν μακριά από λευκά και γαλάζια μαγιό, καθώς είναι σχεδόν αόρατα κάτω από το νερό, ενώ και τα σκουρόχρωμα μαγιό μπορεί να μην είναι εμφανή όταν ο πάτος έχει βράχους.

Πηγή: moms.com