10 τρόποι για να καθαρίζεις το σπίτι στο λεπτό

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία. Απορρυπαντικά, πανάκια, σκούπες, σκόνη, βρωμιά και… πολλή ώρα. Όλα αυτά χρειάζονται για να καθαριστεί σωστά ένα και μόνο σημείο του σπιτιού.

Ο χρόνος είναι, όμως, κάτι πολύτιμο για εμάς και σίγουρα δεν θέλουμε να τον σπαταλάμε σε καθαρίσματα και δουλειές που υπάρχει τρόπος να γίνουν γρηγορότερα.

Πώς; Συνεχίστε την ανάγνωση και θα ανακαλύψετε τρόπους, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σπίτι στον μισό χρόνο!

Γυαλιστερές επιφάνειες

Καθαρίζετε και γυαλίζετε βρύσες, αλλά μετά από λίγο εκείνες είναι και πάλι θαμπές; Για να εξασφαλίσετε αστραφτερές επιφάνειες για περισσότερο, ρίξτε μερικές σταγόνες βρεφικού λαδιού σε ένα σφουγγαράκι και γυαλίστε με αυτές τις βρύσες σας ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του σπιτιού είναι επιστρωμένη με μέταλλο. Η σκόνη και η θαμπάδα θα μείνουν μακριά για λίγο παραπάνω και εσείς δεν θα τρίψετε ξανά για ώρες.

Καθαρό πάτωμα

Αφού σκουπίσετε το πάτωμα και πριν το σφουγγαρίσετε ρίξτε λίγες σταγόνες μαλακτικού στο νερό. Έτσι το πάτωμα θα μείνει καθαρό και γυαλιστερό για περισσότερο.

Ξεσκόνισμα

Ένα φίλτρο καφετέριας δεν χρησιμοποιείται μόνο για την παρασκευή καφέ. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και για την καθαριότητα του σπιτιού. Ξεσκονίστε με αυτό οθόνες, γυάλινες ή ξύλινες επιφάνειες και δείτε τη σκόνη να εξαφανίζεται στο λεπτό, χωρίς να μένουν θαμπάδες ή σημάδια στα έπιπλά σας.

Κάδος απορριμμάτων

Πόσες φορές έχετε αναγκαστεί να τον καθαρίσετε δυο και τρεις φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα, επειδή κάτι χύθηκε από τα σκουπίδια; Την επόμενη φορά στον πάτο της σακούλας στρώστε μία παλιά εφημερίδα. Έτσι ό,τι στάξει θα πέσει πάνω της και ο κάδος σας θα παραμείνει στεγνός και καθαρός για περισσότερο.

Σκούπισμα

Αν σκουπίζετε το πάτωμά σας με πανάκια, τότε την επόμενη φορά δοκιμάστε να το κάνετε με μία χοντρή κάλτσα (από αυτές που φοράμε τον χειμώνα για το κρύο στο σπίτι). Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά μαζεύει τη σκόνη, χωρίς –μάλιστα- να αφήνει πίσω της τίποτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε την κάλτσα στη βάση της σκούπας σας και να… σκουπίσετε.

Ψυγείο

Πόσο κουραστικό και χρονοβόρο μπορεί να είναι το καθάρισμα του ψυγείου; Πολύ! Γι’ αυτό την επόμενη φορά, αφού καθαρίσετε το ψυγείο σας, στρώστε στα ράφια του πλαστικά καλύμματα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τρίβετε και να καθαρίζετε για ώρες όταν χρειαστεί να το ξανακαθαρίσετε, θα αλλάξετε απλώς το κάλυμμα.

Μπάνιο

Έχετε παρατηρήσει, ότι η θαμπάδα από τους τοίχους του μπάνιου σας δεν φεύγει ποτέ; Προσπαθήστε κάθε φορά που κάνετε μπάνιο να στεγνώνετε πολύ καλά τους τοίχους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καθαρισμού τζαμιών) από την υγρασία και να μην αφήνετε ίχνος νερού πάνω τους. Έτσι θα γλιτώσετε και από την θαμπάδα, αλλά και από υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να κολλούν στα πλακάκια και τους τοίχους σας. Και την επόμενη φορά που θα κάνετε γενική καθαριότητα στο μπάνιο θα τρίβετε για πολύ λιγότερα λεπτά…

Μπανιέρα

Πόσο κουραστικό είναι να σκύβετε διαρκώς για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας; Τρίβετε με σφουγγάρια και βούρτσες και τελικά το μόνο που καταφέρνετε είναι… να ξεθεωθείτε! Την επόμενη φορά τρίψτε την μπανιέρα σας με μία… σκούπα. Ναι, ακριβώς όπως διαβάζετε. Απλώστε το καθαριστικό που θέλετε στην επιφάνεια, περιμένετε λίγο να δράσει και στη συνέχεια τρίψτε την με τη σκούπα. Και θα καθαρίσει και εσείς θα είστε πιο ξεκούραστες…

Γυάλισμα

Μην το ξεχνάτε ποτέ. Πολλοί από εμάς, αφού έχουμε καθαρίσει όλο το σπίτι ξεχνάμε το γυάλισμα των επίπλων. Κι όμως, δεν θα έπρεπε, αφού με αυτό τον τρόπο τα έπιπλα δείχνουν ακόμα καθαρότερα και η σκόνη αργεί να επιστρέψει πάνω τους.

Στρώσιμο Κρεβατιού

Το καλύτερο όλων το αφήσαμε για το τέλος. Μην στρώνετε το κρεβάτι σας. Ναι, πολύ σωστά διαβάζετε. Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι το περιβάλλον κάτω από σκεπάσματα και σεντόνια είναι πολύ πρόσφορο για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην διάρκεια των οποίων ιδρώνουμε περισσότερο. Έτσι, όταν στρώνετε το κρεβάτι σας ευνοείτε αυτή τη συνθήκη, η οποία μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών αλλεργιών.

Πηγή: Brightside.com