10 δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι τώρα που τα σχολεία έκλεισαν για τον κορωνοϊό

Την αναστολή των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες από την Παρασκευή, 13 Μαρτίου έως και την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Κύπρο.

Σταδιακά, οι περισσότεροι χώροι ψυχαγωγίας, αλλά και τα φροντιστήρια και οι χώροι μελέτης αναστέλλουν με τη σειρά τους την λειτουργία τους, προκειμένου να μην βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η συμβουλή των ειδικών είναι να παραμένουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο σπίτι μας και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Για μία εβδομάδα, λοιπόν, τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι. Πώς μπορούμε να τα απασχολήσουμε δημιουργικά αυτές τις ώρες;

Δείτε παρακάτω 10 διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά στο σπίτι τις ημέρες του κορωνοϊού.

Διαβάστε βιβλία

Κλασική και αγαπημένη συμβουλή, την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε καθ’ μόλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε εδώ μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιβλία για παιδιά.

Μαγειρέψτε μαζί

Τι καλύτερο από το να φτιάξετε παρέα με το παιδί σας το μεσημεριανό ή το βραδινό του; Πάρτε ιδέες εδώ για μερικές εύκολες και πολύ νόστιμες συνταγές.

Κάντε ένα… σπα

Βάλτε χαλαρωτική μουσική, βάλτε λίγο νερό στη μπανιέρα και σαπούνι και αφήστε το παιδί για λίγο στο μπάνιο (αν δεν το επιτρέπει η ηλικία του μην το αφήσετε μόνο). Αφού το ξεβγάλετε, βάλτε ενυδατική κρέμα και χαλαρώστε μαζί στον καναπέ.

Δείτε ταινίες

Ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ευχάριστα η ώρα. Στο μεσοδιάστημα ή μετά το τέλος της ταινίας, συζητήστε με τα παιδιά τι τους έκανε εντύπωση, ποιο μήνυμα αποκόμισαν ή τις τους άρεσε περισσότερο. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις για παιδικές ταινίες μικρού μήκους.

Κάντε κατασκευές

Φτιάξτε ανθρωπάκια, σπιτάκια ή ό,τι άλλο θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από χαρτόνι μέχρι… αντικείμενα και υλικά που βρίσκονται στο σπίτι και μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν.

Λύστε σταυρόλεξα

Γρίφους, sudokou, παίξτε αινίγματα, «όνομα, ζώο, πράγμα» ή με επιτραπέζια. Τα παιδιά ενθουσιάζονται, βελτιώνουν τις γνώσεις και τις ικανοτητές τους και χτίζουν όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις.

Παίξτε κουτσό, κρυφτό, κυνηγητό

Ναι, στο σπίτι δεν τρέχουμε. Αυτή τη φορά, όμως, θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα κυνηγήσουμε ο ένας τον άλλο ή θα κρυφτούμε πίσω από καναπέδες και πόρτες για να περάσουμε καλά τις δύσκολες αυτές ώρες.

Φτιάξτε το δικό σας μουσικό video

Ενεργοποιήστε την κάμερα του κινητού, πάρτε ένα μικρόφωνο, βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και γυρίστε το δικό σας video clip. Κι αν δεν έχετε μικρόφωνα, υπάρχει πάντα η λύση του τηλεχειριστηρίου ή της βούρτσας μαλλιών.

Ανεβάστε τη δική σας θεατρική παράσταση

Με πρωταγωνιστές, φυσικά, εσάς και τα παιδιά σας!

Παίξτε κουκλοθέατρο

Κι αν δεν έχετε κούκλες, φτιάξτε τις δικές σας με κάλτσες και παλιά υφάσματα!

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι η περίοδος που ζούμε είναι δύσκολη. Με υπομονή, ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής θα τα καταφέρουμε!