«Ζωγραφίζω για έναν κόσμο χωρίς εξαρτήσεις»: Φτιάξτε τη δική σας αφίσα κατά των ουσιών

Μαθητικό διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Ζωγραφίζω για έναν κόσμο χωρίς εξαρτήσεις» διοργανώνει το φιλανθρωπικό Σωματείο «Ναι στη ζωή».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Δρ. Στέλλα Σπύρου στο ΚΥΠΕ, εξασφαλίστηκε έγκριση από την Διεύθυνση της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού, με την συγκατάθεση των Διευθυντών/ Διευθυντριών των Σχολείων. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε εθελοντική βάση και αποκλειστικά στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τους στόχους του Σωματείου, αναφέρθηκε στην πρόληψη της εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών στον τόπο και είπε ότι διοργανώνονται διαλέξεις με εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους, αλλά και διαλέξεις με γονείς και μαθητές για θέματα πρόληψης από τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η Δρ. Σπύρου ανέφερε πως η ενδεδειγμένη πρόληψη επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών και είπε πως «η γνώση είναι δύναμη».

Έστειλε τέλος το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια «μας αφορά όλους, ώστε να παλέψουμε μαζί για να καταφέρνουν τα παιδιά μας σε κάθε στιγμή της ζωής τους, όπου κι αν βρίσκονται, να λένε αποφασιστικά ‘όχι στα ναρκωτικά, ναι στη ζωή’».