Μαθητές φωτογράφισαν τις ομορφιές και τα τοπία της Πάφου σε μία μοναδική έκθεση

Τα τοπία της Πάφου και τις ομορφιές της, τη θάλασσα, τη φύση, τα μονοπάτια και το ηλιοβασίλεμά της αποθανάτισαν μαθητές με την φωτογραφική τους μηχανή.

Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην έκθεση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσοαιματούσης, στη Χλώρακα, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής δράσης του ομίλου.

Την έκθεση άνοιξε ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μαυρονικόλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κυπροϊσραηλινής Φιλίας Πάφου. Σ΄αυτήν, συμμετείχε ομάδα αποτελούμενη από εννέα μαθητές του εκπαιδευτή και φωτογράφου Κυριάκου Λάρκου, ενώ στο σύνολο τους εκτέθηκαν περίπου 180 φωτογραφίες.

Ο Ανδρέας Κυριακού, πρόεδρος του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, ανέφερε πως ο όμιλος ιδρύθηκε το 1990 και στόχο έχει την προαγωγή και προστασία της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς και τη δημιουργία πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ενδιαφερόντων στην κοινότητα.

Πρόσφατα, σημείωσε, διοργανώθηκε και συμβολική δράση εθελοντικού καθαρισμού και ευπρεπισμού του πάρκου στην οδό Κοκκινόκαμπου στη θαλάσσια περιοχή «Δήμμα» Χλώρακας με στόχο την προστασία και διατήρησή του, ενώ οι δράσεις του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας συνεχίζονται.

Τον επόμενο μήνα, στις 9 Ιουλίου θα γίνει παρουσίαση βιβλίων της Κυριακής Δράκου με οργανωτή την Αναστασία Νεοκλέους εκ μέρους του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας και στις 14 Ιουλίου ο “Καφές της Αγάπης “ που αφορά εκδήλωση για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ, είπε.

Η εκδήλωση θα γίνει μπροστά από την εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην Χλώρακα, με ομιλήτρια την Κλινική Ψυχολόγο Ντομινίκ Κανάρη με θέμα “ Μετά τον καρκίνο: Πίσω στην ομαλότητα”, κατέληξε.