Υπ. Υγείας: Τι πρέπει να ξέρουν από σήμερα οι γονείς μικρών παιδιών για τα rapid test!

Υπ. Υγείας: Τι πρέπει να ξέρουν από σήμερα οι γονείς μικρών παιδιών για τα rapid test!

Την υποχρέωση παιδιών ηλικίας 4 ετών και άνω που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και προδημοτική εκπαίδευση σε εβδομαδιαία διενέργεια rapid test, υπενθυμίζει το Υπουργείο Υγείας. Διευκρινίζει παράλληλα ότι τα τεστ θα είναι δωρεάν, ότι κάθε σχολική μονάδα μπορεί να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα για τον έλεγχο και ότι εξαιρούνται τα παιδιά που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών.

Rapid test μία φορά την εβδομάδα!

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι «από την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και προδημοτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να διενεργούν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μία φορά την εβδομάδα». 

«Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα παραχωρείται δωρεάν από τα σημεία δειγματοληψίας του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας που ανακοινώνονται επί καθημερινής βάσεως», αναφέρεται.

Διευκρινίζεται ότι «κάθε σχολική μονάδα δύναται να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα στην οποία θα γίνεται ο εβδομαδιαίος έλεγχος των παιδιών».

Από την άνω απόφαση εξαιρούνται τα παιδιά που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Χαμός με μαμά που έδωσε στο 6 μηνών μωρό της να φάει… ωμό κρέας! (video)

Ένα αυτοκίνητο για τον μικρό Λούκα που πάσχει από οξεία λευχαιμία

«Άγρια» πολιομυελίτιδα εμφανίστηκε σε 3χρονο κοριτσάκι – Γιατί ονομάζεται έτσι