ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακαλείται αλεσμένη καπήρα

Το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του πιο κάτω τροφίμου, το οποίο, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει σησάμι, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Ονομασία Τροφίμου: Καπήρα Αλεσμένη
Εμπορική επωνυμία: ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος/Best Before end: 12.06.24
Συστατικά: ΑΛΕΥΡΙ, ΑΛΑΣ, ΜΑΓΙΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Βάρος: 200g
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Αρτοποιεία Χαράλαμπος Αγαθοκλέους

  • Το σησάμι συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικά σε αυτό.
  • Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει και διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.
  • Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εν λόγω παρτίδας του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση σησαμιού, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.
Διαβάστε επίσης:

ΟΑΥ: Προσωρινή λύση για τις ελλείψεις αντιισταμινικών σιροπιών για παιδιά

Έρευνα ΠΟΥ: Οι Κύπριοι μαθητές δεν επηρέαστηκαν από την πανδημία

Πρόσβαση στην πισίνα για όλους, στο δημοτικό κολυμβητήριο Αγλαντζιάς