Υπ. Υγείας: Με αυτό το σχέδιο επιδότησης στοχεύει να αντιμετωπίσει την υπογονιμότητα

Υπ. Υγείας: Με αυτό το σχέδιο επιδότησης στοχεύει να αντιμετωπίσει την υπογονιμότητα

Το Υπουργείο Υγείας προώθησε μια σύγχρονη νομοθεσία για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και επιχορηγεί τις θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, μέσω σχεδίου το οποίο είναι καινοτόμο, ανέφερε η Υπουργός Πόπη Κανάρη, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση για το θέμα της γονιμότητας, με την ευκαιρία της Ημέρας της Μητέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό επιχορηγεί και την φύλαξη ωάριων από γυναίκες, με σκοπό τη διαφύλαξη της γονιμότητας τους σε βάθος χρόνου.

Η κ. Κανάρη είπε ότι με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο επικαιροποιημένου Σχεδίου Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, το Υπουργείο Υγείας έχει εντάξει το σχέδιο επιδότησης για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας αλλά και δράσεις που αφορούν την υπογεννητικότητα στον τόπο μας.

Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις

Οι δράσεις αυτές αφορούν ενέργειες για τη πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα οποία, εάν δεν θεραπευθούν έγκαιρα, αυξάνουν την υπογονιμότητα ειδικά στις γυναίκες.

Πρόσθεσε ότι ως κοινωνία, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς η Κύπρια γυναίκα τεκνοποιεί κατά μέσο όρο, στα 32 έτη και θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις νέες γυναίκες, να ξεκινούν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό όσο πιο νωρίς γίνεται, αφού η γυναίκεια γονιμότητα μειώνεται αισθητά μετά τα 35 έτη.

Αυτό, πρόσθεσε, αδιαμφισβήτητα προσθέτει στο ποσοστό υπογονιμότητας που βλέπουμε να υπάρχει σήμερα αλλά και προσθέτει σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος στην κάθε γυναίκα που μπαίνει στην διαδικασία υποβοηθούμενης αναναπαραγωγής, με σκοπό την απόκτηση του δικού της παιδιού.

Η κ. Κανάρη είπε πως το Υπουργείο Υγείας στηρίζει τις γυναίκες που κάνουν το δικό τους αγώνα για την απόκτηση ενός παιδιού και παράλληλα καλεί την κοινωνία για τη δική της συμπαράσταση σημειώνοντας ότι η στήριξη δίνει δύναμη και η δύναμη προσφέρει φως.

Διαβάστε ακόμα:

Hope For Children: Αυτές είναι οι 3 γραμμές βοήθειας που μπορεί να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού

Τι έφταιξε για το ατύχημα με σχολικό λεωφορείο; Αρχίζουν τεχνικοί έλεγχοι

Πώς στηρίζει η Κύπρος εκπαιδευτικά τους Ουκρανούς μαθητές