Σκηνές από έναν γάμο… χωρίς παιδιά: Ζευγάρι δημοσιεύει σε βίντεο τις δύσκολες στιγμές της υπογονιμότητας

Σκηνές από έναν γάμο... χωρίς παιδιά: Ζευγάρι δημοσιεύει σε βίντεο τις δύσκολες στιγμές της υπογονιμότητας

Η περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Υπογονιμότητα — μια αφορμή για να αναγνωρίσουμε όσους αγωνίζονται να δημιουργήσουν οικογένεια, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Υπολογίζεται, ότι πρόκειται για περίπου έναν στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τόσοι πολλοί υποφέρουν σιωπηλά, ενώ παλεύουν με τη στειρότητα και η περασμένη εβδομάδα ίσως τους έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούν την ιστορία τους και να βρουν μια κοινότητα που μπορεί να τους βοηθήσει.

Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο μια θλιβερή και βαθιά ευάλωτη στιγμή της, ανεβάζοντας πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της. Σε αυτά βλέπουμε εκείνη και τον σύζυγό της να συζητούν για το ταξίδι τους στην υπογονιμότητα. Ελπίζουν έτσι,  ότι θα βοηθήσουν κάποιους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή ενός υπογόνιμου ζευγαριού.

Αμέτρητοι έπαινοι για την Κουκ

Η Μίλαν Σάντσεθ Κουκ καταχειροκροτήθηκε, αφού εξιστόρησε μια στιγμή από τον αγώνα της με την υπογονιμότητα, δείχνοντας πόσο σπαραχτικό, ψυχικά κουραστικό και απελπιστικό μπορεί να γίνεται μερικές φορές το ταξίδι.

«Είναι η Εθνική Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Υπογονιμότητα και προσπαθώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσα να μοιραστώ. Έφτιαξα αυτό το βίντεο και το έκρυψα αμέσως, λέγοντας στον εαυτό μου “είναι πολύ λυπηρό”, “κανείς δεν θέλει να το δει αυτό”, “είναι πολύ αληθινό”», έγραψε ο Κουκ στη λεζάντα του πλέον viral  βίντεο. «Αλλά ίσως αυτοί να είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το κάνω».

Στο βίντεο η Κουκ πλησιάζει τον σύζυγό της για να του αποκαλύψει πόσο απογοητευμένη ένιωθε σε μια σκοτεινή περίοδο του ταξιδιού τους στην υπογονιμότητα. Σημειώνει ότι ήθελε να νιώσει τη θλίψη της, αλλά ένιωθε ανησυχία μήπως μεταφέρει αυτή τη θλίψη και σε άλλους που δεν θα την καταλάβαιναν.

Δείτε το βίντεο:
@milansanchezcook Its National Infertility Awareness Week and I’ve been trying to think of something I could share. I made this and immediately hid it away, telling myself “it’s too sad” “no one wants to see this” “it’s too real”. But maybe those are all reasons why I need to. Infertility is devastating. It’s frustrating. It sucks. Yet life goes on. There’s so much to be grateful for, so much to be happy about. And all that sadness and happiness, frustrations and gratitude can coexist. So give your friends going through hard times grace. I promise they are happy for you, but they are also sad for themselves. And that’s okay. #nationalinfertilityawarenessweek #infertility #infertilitysucks ♬ To Build A Home – The Cinematic Orchestra & Patrick Watson

«Θέλω απλώς να είμαι λυπημένη. Δεν θέλω οι άλλοι να με βλέπουν στεναχωρημένη. Δεν το λέω στους άλλους γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν», λέει στον σύζυγό της καθώς τον πλησιάζει για μια αγκαλιά στον καναπέ. «Κανένας δεν καταλαβαίνει. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά παρά μόνο εσύ».

Η Κουκ κάνει μια παύση και κλαίει, ενώ ο σύζυγός της τυλίγει τα χέρια του γύρω της.

«Προσπαθώ πολύ σκληρά να μείνω αισιόδοξη, αλλά όλη την ώρα, σκέφτομαι: Απλώς δεν προοριζόμουν να γίνω μαμά. Δεν θα συμβεί σε εμάς. Δεν είναι δίκαιο», λέει με λυγμούς.

Η Κουκ συνέχισε στη λεζάντα της, εξηγώντας ότι το ταξίδι της υπογονιμότητας ήταν γεμάτο με τόση απογοήτευση και καταστροφή, ειδικά βλέποντας τους γύρω της να συνεχίζουν να χτίζουν τις οικογένειές τους. Ωστόσο, συνεχίζει να είναι ευγνώμων.

«Αυτή η θλίψη και η ευτυχία, οι απογοητεύσεις και η ευγνωμοσύνη μπορούν να συνυπάρχουν. Δώστε, λοιπόν, κουράγιο στους φίλους σας που περνούν δύσκολες στιγμές. Να ξέρετε, ότι είναι χαρούμενοι για εσάς, αλλά είναι και λυπημένοι για τον εαυτό τους. Και αυτό είναι εντάξει», έγραψε.

Διαβάστε ακόμα:

Υπ. Υγείας: Με αυτό το σχέδιο επιδότησης στοχεύει να αντιμετωπίσει την υπογονιμότητα

Hope For Children: Αυτές είναι οι 3 γραμμές βοήθειας που μπορεί να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού

Τι έφταιξε για το ατύχημα με σχολικό λεωφορείο; Αρχίζουν τεχνικοί έλεγχοι