Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα – Η συνταγή που έφτιαξε η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Τζορτζ

Μετά τη συνταγή για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας που προτιμούν η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, το παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε τη συνταγή για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας που δεν είναι άλλο από την πουτίγκα.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ αποδείχθηκε ο τέλειος σεφ για τα Χριστούγεννα, καθώς βοήθησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Κάρολο και την βασίλισσα Ελισάβετ να φτιάξουν χριστουγεννιάτικη πουτίγκα.

Το παλάτι ανέβασε φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram από το γεγονός που έλαβε χώρα στο δωμάτιο μουσικής του Μπάκιγχαμ. Το «Together at Christmas» είναι μια πρωτοβουλία της Royal British Legion με σκοπό να προσφέρει οικονομική, κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη σε στρατιωτικό προσωπικό, βετεράνους και στις οικογένειές τους.

Υλικά:

120 γρ. σουλτανίνα
80 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. mixed peel (ψιλοκομμένες φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι)
120 γρ. κορινθιακή σταφίδα
1 πορτοκάλι
120 γρ. σταφίδα
μισό λεμόνι
150 γρ. μήλο
120 γρ. ζωμό
2,5 γρ. mixed μπαχαρικά
80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
75ml μαύρη μπύρα
60 γρ. αλεύρι
5 ml ρούμι
10 γρ. κρυσταλλικό τζίντζερ
5 ml μπράντι
20 γρ. δαμάσκηνα
12,5 ml κρασί Madeiraκα
10 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
12,5 ml κρασί Sherry
1 μεγάλο αυγό
2,5 ml γάλα
αλάτι, παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση: Κόβουμε το τζίντζερ, το μήλο και τα δαμάσκηνα. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Τρίβουμε τη φλούδα και στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά (αποξηραμένα φρούτα, τριμμένη φρυγανιά, τζίντζερ, μήλα, δαμάσκηνα, καστανή ζάχαρη, φλούδα από πορτοκάλι και λεμόνι).

Κάνουμε μια τρύπα στη μέση του μείγματος και αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, το μπράντι, το ρούμι, τη μπύρα, το κρασί Madeira, το Sherry, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, ρίχνοντάς τα στη μέση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό μέρος για 24 ώρες. Προσθέτουμε τα ¾ του μείγματος σε πυρίμαχα σκεύη, τα οποία έχουμε λαδώσει πρώτα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και βράζουμε.

Αποθηκεύουμε σε δροσερό, ξηρό μέρος και βράζουμε ξανά για 2 ώρες όταν τη χρειαστούμε.