«Χαστούκισε ένα δάσκαλο»: Νέο challenge στο TikTok προκαλεί τρόμο σε γονείς και εκπαιδευτικούς

«Χαστούκισε ένα δάσκαλο»: Νέο challenge στο TikTok προκαλεί τρόμο σε γονείς και εκπαιδευτικούς

Προσφάτως το TikTok απαγόρευσε ένα challenge κατά την οποία πρέπει κανείς να σκαρφαλώσει σ’ έναν πύργο από καφάσια, που κανονικά χρησιμοποιούνται για την μεταφορά του γάλακτος και γκρεμοτσακίζονταν μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων θεατών.

Τώρα μία άλλη πρόκληση κατακλύει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και οι TikTokers εστιάζουν σε κάτι άλλο. Η νέα πρόκληση ονομάζεται «Χαστούκισε ένα δάσκαλο» και όσο περνά ο καιρός, γίνεται ακόμη χειρότερη η κατάσταση.

Οι απανταχού μαθητές καλούνται να πλησιάσουν έναν καθηγητή τους και να τον χαστουκίσουν τραβώντας ταυτόχρονα ένα βίντεο που θα ανεβάσουν κατόπιν στο TikTok.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, πολλές ενώσεις καθηγητών και διευθύνσεις σχολείων έχουν ήδη στείλει μηνύματα σε καθηγητές και γονείς ενημερώνοντάς τους για τη νέα πρόκληση και, αντίστοιχα, τη νομική κάλυψη που έχει ένας εκπαιδευτικός και τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα παιδί.

Το «Χαστούκισε έναν δάσκαλο» είναι η δεύτερη ακραία πρόκληση που στόχο έχει τους μαθητές, μετά από εκείνη που ζητούσε απ’ τους χρήστες να ξεριζώνουν αντικείμενα από σχολικές τουαλέτες και να βιντεοσκοπούν τους βανδαλισμούς τους για να τους ποστάρουν αργότερα στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι προκλήσεις αυτές απευθύνονται σε έφηβους επειδή, από αναπτυξιακής άποψης, διαθέτουν ακόμη μια φυσιολογική άγνοια κινδύνου και δεν αντιλαμβάνονται πλήρως τις συνέπειες των πράξεών τους. Επειδή, όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τέλεση επικίνδυνων ή αξιόποινων πράξεων, προτρέπουν στους γονείς να συζητάνε ανοιχτά αυτά τα θέματα με τα παιδιά τους τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια τέτοια πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:

Θυμάστε το 3χρονο παιδί που έκανε χημειοθεραπεία και η φωτογραφία του έγινε viral; Σήμερα είναι καλά!

Μερικές φορές η μετάλλαξη σε μητέρα είναι πολύ δύσκολη και ναι, αξίζει τον κόπο

«Χαζό είσαι παιδί μου;»: Να γιατί δεν πρέπει να βάζετε ταμπέλες στα παιδιά σας