Τραγωδία: Κοριτσάκι 2 ετών πνίγηκε από το ηλεκτρικό παράθυρο του αυτοκινήτου

Τραγωδία: Κοριτσάκι 2 ετών πνίγηκε από το ηλεκτρικό παράθυρο του αυτοκινήτου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κορίτσι μόλις 2 ετών, όταν παγιδεύτηκε από το ηλεκτρικό παράθυρο του παρκαρισμένου αυτοκινήτου των γονέων του.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το κορίτσι, η μικρή Eimi  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση το περασμένο Σάββατο αλλά πέθανε λίγα 24ωρα αργότερα.

Αρχικά η αστυνομία ενημερώθηκε στις 7:30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου για ένα περιστατικό σύγκρουσης οχημάτων με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του ένα παιδί.

«Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο πληροφορήθηκαν ότι δεν επρόκειτο για μια σύγκρουση οχημάτων αλλά για ένα ανήλικο παιδί που είχε τραυματιστεί παίζοντας σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην κατοικία» δήλωσε στη New York Post εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φίνιξ.

Ασφυξια η αιτια θανατου

Κατά την ίδια πηγή από την έρευνα προέκυψε ότι το παιδί τραυματίστηκε όταν ανέβηκε το ηλεκτρικό παράθυρο του αυτοκινήτου. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ατυχήματος για την ώρα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας με τον ιατροδικαστή να αποδίδει τον θάνατο της 2χρονης σε ασφυξία.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της αμερικανικής ΜΚΟ Kids and Cars τα ηλεκτρικά παράθυρα τα αυτόματα παράθυρα μπορεί να αναπτύξουν δύναμη 40 κιλών όταν για να σπάσει η τραχεία κάποιου ανθρώπου απαιτούνται 22 κιλά δύναμης.

Γονείς, προσοχή

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά παιδιών που στραγγαλίστηκαν από ηλεκτρικά παράθυρα αυτοκινήτων.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παγιδευτεί το κεφάλι ή ο λαιμός των παιδιών από το τζάμι του ηλεκτρικού παράθυρου και να προκληθεί ασφυξία.

Τα δυστυχήματα λόγω ηλεκτρικών παραθύρων είναι μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτων και τραυματισμών των παιδιών σε αυτοκίνητα και που δεν οφείλονται στην οδική κυκλοφορία.

Συνεπώς, καλό θα ήταν να μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τα ηλεκτρικά παράθυρα, ενώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα ηλεκτρικά παράθυρα, έτσι ώστε να μην μπορούν να παίζουν με αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Μωρό 8 μηνών «έσβησε» από ασφυξία παίζοντας με κορδόνι μπαλονιού!

3χρονος ξεψύχησε από ασφυξία μέσα στο πλυντήριο ρούχων

Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και ασφυξίας