Τρομακτικό δυστύχημα: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκε φουσκωτό κάστρο

Τρομακτικό δυστύχημα: Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκε φουσκωτό κάστρο

Τραγωδία συγκλονίζει την Αυστραλία, καθώς τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν σε σχολείο του Ντέβονπορτ στην Τασμανία, ο αέρας παρέσυρε φουσκωτό «κάστρο».

Τα παιδιά έπεσαν από ύψος 10 μέτρων. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς στην Αυστραλία.

Τη ζωή τους έχασαν δυο αγόρια και δυο κορίτσια, ενώ πολλά παιδιά έχουν τραυματιστεί από την πτώση τους στο κενό.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη αρκετών ελικοπτέρων, έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα· στη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ της Τασμανίας, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Δεν δόθηκαν άλλες πληροφορίες για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους. Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε «σπαρακτικό» το δυστύχημα. «Μικρά παιδιά είχαν πάει να διασκεδάσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, και αντί γι’ αυτό είχαμε μια τόσο φρικιαστική τραγωδία αυτή την περίοδο του χρόνου. Σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος Ομ. Γονέων Χ. Δημητρίου: «Να εμβολιαστούν οι μαθητές, χωρίς να στοχοποιηθούν οι ανεμβολίαστοι»

Δήμος Αθηένου: Συγκεντρώνουμε ρούχα και παιχνίδια στην υπεραγορά για στήριξη οικογενειών

Σύλληψη-σοκ στην Ελλάδα: Νηπιαγωγός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονου!