Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία και κοινοτικά νηπιαγωγεία

Καταγγελία μαθητή Λυκείου κατά καθηγήτριας για ξυλοδαρμό

Φέτος οι ημερομηνίες κατά τις οποίες τα δημόσια σχολεία σε Δημοτική και Μέση εκπαίδευση θα παραμείνουν κλειστά λόγω διακοπών του Πάσχα τα σχολεία είναι 29η Απριλίου – 10η Μαΐου 2024.

Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τα κοινοτικά νηπιαγωγεία  υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτά έως και την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαϊου, ενώ Μεγάλη Παρασκευή (3/5) μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα (6/5) παραμένουν κλειστά, ανοίγοντας ξανά την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024.

Για να λειτουργήσει ένα κοινοτικό νηπιαγωγείο κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες θα πρέπει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών του κοινοτικού τμήματος που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν, να μην είναι μικρότερος από το 1/3 του αριθμού των παιδιών που φοιτούν στο κοινοτικό τμήμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αν για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε ένα κοινοτικό τμήμα φοιτούσαν 21 παιδιά, τότε το τμήμα μπορεί να λειτουργήσει για το Πάσχα με ελάχιστο αριθμό παιδιών 7. Με τον ίδιο τρόπο αν τα παιδιά είναι 25 μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο αριθμό παιδιών 8 κοκ. 2.13.7

Εφόσον εξασφαλιστεί με την πιο πάνω διαδικασία η λειτουργία του κοινοτικού νηπιαγωγείου για το Πάσχα, στις περιπτώσεις που τα κοινοτικά νηπιαγωγεία συστεγάζονται με τα δημόσια, εάν παραμένουν κενές θέσεις τότε μπορούν να δοθούν σε παιδιά που φοιτούν στα δημόσια τμήματα και ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τις πιο πάνω ημερομηνίες. Σε καμία περίπτωση ο αριθμός των παιδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 ανά τμήμα.

Διαβάστε επίσης:

«Θήλαζα και μου έδινε μπουνιές»: Η μαρτυρία θύματος κακοποίησης στην Ελλάδα σοκάρει

Επιστρέφει το i-Fitness Day, στηρίζοντας και φέτος το TELETHON Κύπρου!