«Κοκκίνισε στο πρόσωπο και έβγαζε πολλά σάλια από το στόμα»: Τι συνέβη όταν ένα παιδί κατάπιε το Fidget Spinner με το οποίο έπαιζε

Ενώ όλα έδειχναν ότι τα βράδυ του Σαββάτου θα κυλούσε ήρεμα και ομαλά εντούτοις ήταν η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στην μικρή κόρη της Kelly Rose Joniec.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Kelly επέστρεφε με την κόρη της Britton στο σπίτι μετά από ένα πάρτι στο κολυμβητήριο. Διένυαν τη συνηθισμένη διαδρομή με το αυτοκίνητο όταν η μητέρα αντιλήφθηκε ότι η Britton που καθόταν στο πίσω κάθισμα έκανε έναν περίεργο θόρυβο. Αναστατωμένη η μητέρα, κοίταξε από το καθρέφτη το κάθισμα που βρίσκονταν η κόρη της και τότε ήρθε αντιμέτωπη με μια απίστευτη κατάσταση.

«Είδα το πρόσωπο της να αναψοκοκκινίζει, να βγαίνουν σάλια από το στόμα της – ευτυχώς μπορούσε ακόμα να αρθρώσει λέξεις αλλά είχε τρομοκρατηθεί πάρα πολύ με αυτό που της συνέβαινε. Σταμάτησα το αυτοκίνητο και την άρπαξα αμέσως για να τη βοηθήσω» διηγείται η μητέρα της αναπολώντας τα όσα παρά λίγο τραγικά συνέβησαν.

«Μου έδειξε το λαιμό της και μου είπε ότι κατάπιε κάτι. Έσπευσα να της κάνω τη μέθοδο Χάιμλιχ (Heimlich) που ήξερα ότι είναι η πρώτη κίνηση που κάνουμε όταν αντιληφθούμε ότι ξένο σώμα φράσσει τον αεραγωγό. Όσο κι αν προσπάθησα δεν είχε αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος. Τότε η Britton ψέλλισε ότι κάθως είχε πάρει το Fidget Spinner και το είχε φέρει κοντά στο στόμα της για να το καθαρίσει, μια απροσεξία ήταν αρκετή για να καταπιεί ένα κομμάτι του παιχνιδιού » ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα του παιδιού.

Η μητέρα μετέφερε εσπευσμένα το παιδί στη πλησιέστερη νοσοκομειακή κλινική όπου εκεί ξεκίνησε ένας δεύτερος αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Britton καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν μπορούσε να διακρίνει το ακριβές σημείο  του αεραγωγού ή του οισοφάγου που είχε σφηνώσει το εξάρτημα του Fidget Spinner με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο εκτάκτως στο νοσοκομείο του Τέξας.

Ο γιατρός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί κατάπιε κομμάτι απο το Fidget Spinner

Μια ακτινογραφία αποκάλυψε το ρουλεμάν του Fidget  Spinner που βρισκόταν στο οισοφάγο της Britton. Μάλιστα όπως αποκάλυψε η μητέρα ο γιατρός δεν μπορούσε να πιστέψει πώς αυτό το φαινομενικά αθώο παιχνίδι που πριν λίγες ώρες και ο ίδιος είχε προμηθευτεί στο κοντινό εμπορικό κέντρο για το γιο του θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών.

Η Britton χρειάστηκε επέμβαση για να αφαιρεθεί το κομμάτι του παιχνιδιού

«Ήταν αρκετά τρομακτικό όλο αυτό που μας συνέβη» αποκαλύπτει η μητέρας της μικρής. Μετά από πολλαπλές και αγχωτικές προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να μετακινήσουν το εξάρτημα του παιχνιδιού και οι οποίες τελικά στέφθηκαν με αποτυχία, η Britton οδηγήθηκε στο χειρουργείο για να απομακρυνθεί ενδοσκοπικά το επικίνδυνο κομμάτι του παιχνιδιού.

«Παρά την ανησυχία και την τρομάρα μας όχι μόνο λόγω της κατάποσης του αντικειμένου αλλά και για το γεγονός ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε γενική αναισθησία για να προχωρήσει η χειρουργική διαδικασία αφαίρεση του εξαρτήματος, όλα πήγαν καλά.» αναφέρει ανακουφισμένη η μητέρα.

«Μακάρι το πάθημα της δικής μου κόρης να αφυπνίσει και τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών της»

Έχοντας λάβει ευτυχή κατάληξη η περιπέτεια της κόρης της η μητέρα αποφάσισε να μοιραστεί την απίστευτη ιστορία που βίωσε με το Fidget Spinner για να προειδοποιήσει τους γονείς ότι το δημοφιλές παιδικό παιχνίδι δεν ήταν απλώς επικίνδυνο για μικρά παιδιά κάτω των τριών όπως αναγράφεται στη συσκευασία.

«To Fidget Spinner πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή», είπε.

«Τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορεί να προμηθευτούν αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν είναι όλα τα είδη Spinner κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.  Τα ρουλεμάν που αποτελούν το παιχνίδι μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν, οπότε αν έχετε μικρά παιδιά (ηλικίας κάτω των 8 ετών) έχετε κατά νου ότι υπάρχει πιθανότητα κινδύνου πνιγμού. »