Τραγωδία: 25χρονη σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να γεννήσει το μωρό της

Τραγωδία: 25χρονη σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να γεννήσει το μωρό της

Πόση θλίψη μπορεί να χωρέσει στην είδηση ότι μία 25χρονη έγκυος , σκοτώθηκε καθ’ οδόν για το μαιευτήριο, προκειμένου να γεννήσει το δεύτερο μωρό της.

Η κοπέλα έχασε τη ζωή της, όταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος στο αυτοκίνητο του συζύγου της, που οδηγούσε, είπαν αξιωματικοί των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και ο άνδρας της, τραυματισμένος.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του Μαχμούντ αλ Άτμι, επίσης δημοσιογράφου, και πυροδοτήθηκε καθώς το ζευγάρι πήγαινε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου η νέα επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, εξήγησε αξιωματικός των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Η βόμβα εξερράγη καθώς ο δημοσιογράφος Μαχμούντ αλ Άτμι μετέφερε τη σύζυγό του Ράσα Αμπντάλα στο νοσοκομείο για να γεννήσει», είπε ο αξιωματικός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι δύο δημοσιογράφοι δούλευαν για διάφορα τοπικά και διεθνή αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης. Το ζευγάρι είχε ήδη αποκτήσει άλλο ένα παιδί, ηλικίας δύο ετών σήμερα.

Δεν υπάρχει αναληψη ευθύνης

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Άντεν της Υεμένης, προσωρινή έδρα της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Άτμι πάντως πιστεύει πως επρόκειτο για ενέργεια των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης από το 2014. «Έψαχναν τη διεύθυνση κατοικίας μου», είπε.

Στην Άντεν έχουν καταγραφεί αρκετές βομβιστικές ενέργειες που οι αρχές αποδίδουν στους Χούθι και άλλες για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Την 30ή Οκτωβρίου τουλάχιστον 12 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στο αεροδρόμιο της Άντεν.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένας 10χρονος αποκάλυψε το πιο σιχαμένο πράγμα που κάνουν οι μύγες στο φαγητό

«Θα γίνεις καλά μάμα»: Η συγκινητική μάχη της Μαρίας με τη λευχαιμία

Τι είναι το Σύνδρομο του Μπλε Μωρού: Οι αιτίες και τα συμπτώματα