Το χρυσαφένιο μπαχαρικό και τα πολλαπλά οφέλη που έχει στην υγεία μας

Ο κουρκουμάς, ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας, εκτός από τη χρησιμότητα του στη μαγειρική, προσφέρει πολλά οφέλη και στην υγεία. Το χρυσαφένιο αυτό μπαχαρικό είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.

Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:

1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου
Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

2. Αποτοξίνωση ήπατος
Η κατανάλωση κουρκουμά ή του χυμού του βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, η οποία μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, η κίρρωση και ο ίκτερος.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ο κουρκουμάς βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

4. Βοηθά στην πέψη
Η κατανάλωση χυμού κουρκουμά χυμός βοηθά στη πέψη με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού στο σώμα. Επίσης βοηθά στη θεραπεία πεπτικών διαταραχών, όπως τα αέρια και η δυσκοιλιότητα.

5. Κάνει καλό στο δέρμα
Λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, ο κουρκουμάς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια και στη διατήρηση λαμπερού και καθαρού δέρματος.

Ηλιάνα Τσικρικού
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Logodiatrofis.gr