Για εκείνους τους γονείς που δεν έζησαν την πρώτη μέρα του σχολείου του παιδιού τους

Το συγκινητικό post μιας μαμάς για εκείνες που δεν έζησαν την πρώτη μέρα του σχολείου του παιδιού τους

Οι περισσότεροι γονείς πήραν από το χέρι τα παιδιά τους για να τα συνοδεύσουν στην πρώτη μέρα στο σχολείο. Γεμάτοι χαμόγελα, λαχτάρα να συναντήσουν τους συμμαθητές τους, να πάρουν τα βιβλία στα χέρια τους, να μπουν στις τάξεις τους…

Υπάρχουν όμως, κι εκείνοι οι γονείς που δεν καμάρωσαν τα παιδιά τους αυτήν την μέρα της ζωής τους. Αυτά τα παιδιά, για τα οποία η ζωή είχε διαφορετικά σχέδια.

Μία μαμά που έχασε το αγοράκι της από καρκίνο με ένα συγκλονιστικό κείμενο αποτίει φόρο τιμής σε εκείνα τα παιδιά που «έφυγαν» τόσο σύντομα, αλλά και τους γονείς που έμειναν πίσω και τους λείπουν πολύ.

«Υπάρχει ένα φως που πέφτει πάνω σε ένα καταπράσινο λιβάδι με κόκκινες παπαρούνες. Φωνές παιδικές ακούγονται απο μακριά. Τραγουδούν! Αχ! Να τα, τα μωρά μας, έρχονται! Πρώτος πάει ο Νικόλας που κρατά μία ποδοσφαιρική μπάλα και δίπλα του η Μαριλίζα με ένα κίτρινο φόρεμα και κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά.

Πίσω, η Εύχαρις με το γαλάζιο της φορεματάκι και τα αυτοσχέδια φτερά που της έφτιαξε η αδερφή της και δεν τα βγάζει ποτέ, κρατάει το χέρι της Βασιλικής που φοράει λευκά και ένα στεφανι με μαργαρίτες στα μαλλιά. Ο Χριστόφορος παραδίπλα φοράει ένα κόκκινο καπέλο πυροσβέστη και τα μελια του μάτια λάμπουν.

Κρατάει απο το χέρι την Αναστασία που έχει ντυθεί νεράιδα και κρατά ένα μπουκέτο πολυχρωμα λουλούδια. Ακολουθεί η Αγγελική χεράκι με την Σοφία και είναι αυτές που τραγουδάνε πιο δυνατά απ’ολους με τις αγγελικες φωνές τους! Ο Γιάννης πιο πίσω Καβάλα στο ποδήλατο του με τον Αχιλλέα λένε ανέκδοτα.

Τελευταία στην ουρά είναι η Νεφέλη, ψηλή με αγέρωχο βημα σαν πιο μεγάλη κρατάει τον Κωνσταντίνο-Εφραιμ που θα πάει πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο και γλείφει ένα γλειφιτζούρι με γεύση φράουλα.

Φτάνουν εξω απο το σχολείο. Τους καλωσορίζει η δασκάλα με τα μακριά της χρυσαφενια μαλλιά. Τα αγκαλιάζει ένα- ένα και καθώς τα έχει αγκαλιά τα φιλάει στο μέτωπο και λεει στο καθένα ξεχωριστά: » Αυτό το φιλάκι είναι απο την μαμά κατω στην γη. Της λείπεις πολύ και ανυπομονεί την στιγμή που θα είναι γραφτό να ανταμωσετε ξανά»

Μας λείπετε μωρά μας, σπλάχνα μας, ουρανοί μας… Καλή παραδεισενια σχολική χρονιά»

Πηγή: Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας 

Διαβάστε επίσης:

3χρονα φιλαράκια που έδιναν ταυτόχρονα μάχη με τον καρκίνο συναντιούνται ξανά (video)

«Ο καρκίνος δεν τον σταμάτησε από το να είναι ο καλύτερος μπαμπάς»

Ο 8χρονος που είχε συγκινήσει τον «Aquaman» έχασε τη μάχη με τον καρκίνο