Το παιδί έχει συνέχεια μύξα: Ο παιδίατρος συμβουλεύει τι δεν πρέπει να κάνετε

Το παιδί έχει συνέχεια μύξα: Ο παιδίατρος συμβουλεύει τι δεν πρέπει να κάνετε

Οι ιώσεις του φθινοπώρου έχουν εμφανιστεί και δεν είναι λίγα τα παιδιά που ταλαιπωρούνται από καταρροή και πολλές μύξες με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς με μπουκωμένη μύτη.

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης με ανάρτησή του εξηγεί στους γονείς πώς θα πρέπει να διαχειριστούν τις μπουκωμένες μύτες των παιδιών καθώς τα λάθη που παρατηρούνται είναι πολλά.

Ο ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΥΞΑ ΚΑΙ…

«Το παιδί μου τον τελευταίο καιρό έχει συνέχεια μύξα και όπως με ενημέρωσε ο γιατρός αυτό είναι αναμενόμενο για την πρώτη χρονιά στο σχολείο.

Ο γιατρός μου ελέγχει προσεκτικά τα τύμπανα των αυτιών, τις αμυγδαλές και το φάρυγγα και ακροάζεται το αναπνευστικό του. Με καθησύχασε ότι πρόκειται για απλές ιώσεις της εποχής. Θα πρέπει να έχω το νου μου αλλά όχι να ανησυχώ υπερβολικά.

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες καθώς θα έρθει σε επαφή με εκατοντάδες διαφορετικούς ιούς. Σταδιακά το ανοσοποιητικό του θα γυμναστεί και θα ισχυροποιηθεί. Με τον καιρό τα συμπτώματα θα γίνονται ηπιότερα και πιο βραχυχρόνια.

Θα κάνω συχνή αποσυμφόρηση της μύτης του αν χρειάζεται με φυσιολογικό ορό, καθώς το παιδί δεν φυσάει αποτελεσματικά τη μυξούλα, αντίθετα συνηθίζει να τη ρουφάει και να την διοχετεύει προς τα αυτιά του.

Θα χρησιμοποιήσω με φειδώ και όχι για περισσότερο από 5 μέρες το ρινικό αποσυμφορητικό που θα μου χορηγήσει ο γιατρός.

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της. Δεν θα φορτώσω το παιδί με αντιβιώσεις, αντισταμινικά σιρόπια, σταγόνες κορτιζόνης, φυτικά σιρόπια για την καταρροή…

ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ

Δε θα καταφύγω σε αυτοσχέδια μείγματα όπου ανακατεύουν φυσιολογικό ορό μαζί με κολλύρια για τα μάτια και ρινικό αποσυμφορητικό σε απροσδιόριστες συγκεντρώσεις…

Έχω ακούσει για ειδικές συσκευές πλύσεων, ειδικά διαλύματα πλύσεων, αναρροφητήρες μύξας, νέα σκευάσματα σε ρινικά σπρέυ όπου συνδυάζουν φυσιολογικό ορό μαζί με μαλακτικές ουσίες και βλεννολυτικά. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε ότι ακριβώς την ίδια δουλίτσα κάνει και ο απλός ορός με τη σύριγγα.

Ή ότι τελοσπάντων μπορώ να δοκιμάσω κάποιο πιο εξελιγμένο προϊόν όμως να γνωρίζω εκ των προτέρων ότι η μύξα θα ακολουθήσει το δικό της χρονοδιάγραμμα!

Εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, εξετάζει το παιδί προσεκτικά και αν προκύψει κάποια επιπλοκή θα μου χορηγήσει φάρμακο αν και εφόσον αυτό χρειάζεται.

Το παιδί μου έχει συνέχεια μύξα και φέτος το έχω αποφασίσει: Αντί να ψάξω για μαγικές λύσεις θα εξοπλιστώ με υπομονή. Το ίδιο το παιδί μου έχει πολλή υπομονή με τη μύξα του, την ίδια θα επιδείξω και εγώ!»

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Διαβάστε επίσης:

Ο παιδίατρος προειδοποιεί: Προσοχή σε αυτήν την ίωση που βρίσκεται σε έξαρση

Ως πότε θα μεγαλώνουμε «μορφωμένα αμόρφωτα» παιδιά; Ένας παιδίατρος μας βάζει σε σκέψεις

Κοινά κρυολογήματα: Γιατί τον χειμώνα είναι πιο συχνά και τι πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ για να προφυλαχθούμε