Έξαρση ιώσεων με το άνοιγμα των σχολείων – Τι συστήνουν οι γιατροί

Έξαρση ιώσεων με το άνοιγμα των σχολείων - Τι συστήνουν οι γιατροί

Νέα έξαρση ιώσεων αναμένουν οι αρμόδιοι με την επιστροφή μαθητών στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μαθητές και μαθήτριες επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έξαρση αδενοϊών, εντεροϊών και στρεπτόκοκκου, μετά το κύμα της εποχικής γρίπης αλλά και του covid-19.

Μιλώντας στην Cyprus Times, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και Μικροβιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι ήδη είχαμε κύμα ιώσεων το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται ότι θα υπάρξει έξαρση με την επιστροφή στα σχολεία.

«Γι’ αυτό συστήνουμε τα παιδιά που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτώματα να μένουν στο σπίτι για να προστατευθούν και τα υπόλοιπα» εξήγησε.

Θέμα χρόνου η νέα παραλλαγή από ΗΠΑ

Σε ότι αφορά τα αυξημένα κρούσματα covid–19 που παρατηρούνται, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενα λόγω εορτών και συνευρέσεων σε σπίτια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη νέα παραλλαγή της Όμικρον που φαίνεται να επικρατεί στις ΗΠΑ, και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί στην Κύπρο.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας αποτελέσματα από δείγματα που στάληκαν για αλληλούχιση και θα ξέρουμε εάν ήδη υπάρχει στην κοινότητα» πρόσθεσε.

Ευθυγραμμίζεται με ΕΕ για Κίνα η Κύπρος

Στο μεταξύ αύριο Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή παρακάθονται σε σύσκεψη για αξιολόγηση δεδομένων και λήψη αποφάσεων για την Κίνα και την έξαρση των τελευταίων εβδομάδων.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως η Κύπρος θα ακολουθήσει τον δρόμο των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ για λήψη μέτρων, μεταξύ αυτών και για υποχρεωτικό τεστ πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες από Κίνα.

Πηγή: Cyprus Times

Διαβάστε επίσης:

Βάσω Πέτρου: Το baby shower – έκπληξη λίγο πριν γίνει μαμά! (εικόνες)

Σε ποια ηλικία αποφασίζουν τα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί – Τι συμβαίνει τα 250.000 τελευταία χρόνια

«Αφήστε το να είναι παιδί»: Άγριο «κράξιμο» στον Ρονάλντο για τη φωτογραφία του 5χρονου γιου του (εικόνα)