«Το μωρό κατέστρεψε τη ζωή μου. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, δεν θα γινόμουν μαμά»

Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω, δεν θα γινόμουν μαμά

Μία μαμά μοιράστηκε ένα σκληρά ειλικρινές post για το πώς φέρεται να έχει μετανιώσει που απέκτησε παιδί και εύχεται να μην το είχε αποκτήσει ποτέ, καθώς η μητρότητα την έκανε να κλειστεί στον εαυτό της.

Δίνοντας μάχη να υιοθετήσει τη νέα της κανονικότητα μετά τη γέννα, η μαμά ζήτησε τη βοήθεια άλλων μαμάδων στο διαδίκτυο, καθώς εξομολογήθηκε, πως αν γυρνούσε πίσω το χρόνο δεν θα αποκτούσε παδί και δεν το μετανιώνει.

Η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε ότι τώρα ο γιος της είναι επτά μηνών, είπε ότι η μητρότητα την κλόνισε τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, ενώ προειδοποίησε ότι ένα παιδί «μπορεί να κατατρέψει τη ζωή τους».

«Αγαπώ τον γιο μου όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, ωστόσο μετανιώνω οικτρά που απέκτησα παιδί. Με κατέστρεψε σωματικά και ψυχικά, και είναι αδύνατον να βρω πλέον το χρόνο που θα είμαι πάλι χαρούμενη. Ήμουν ζωντανή, ενδιαφέρουσα, ένα αστείο πρόσωπο με υπέροχη ζωή, χόμπι, στόχους, φιλοδοξίες. Τώρα είμαι ένα στρείδι του προηγούμενου εαυτό μου, ο κόσμος μου πλέον είναι τόσο μικρός.

Αν μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και να γυρίσω πίσω στο χρόνο πριν το παιδί μου, χωρίς να ξέρω ότι θα υπήρχε ποτέ, δεν θα έκανα παιδί. Έχω μετανιώσει τόσο πολύ και εύχομαι με όλη μου την καρδιά και την ψυχή να μην το είχα κάνει», αναφέρει η γυναίκα.

Ενώ μιλά με άλλες μαμάδες στο διαδίκτυο, αποκαλύπτει ότι ο ύπνος του παιδιού της είναι άσχημος και είχε αναζητήσει βοήθεια ψυχικής υγείας. Μία νοσηλεύτρια της έδωσε αντικαταθλιπτικά, όμως εκείνη ισχυριζεται ότι της προκάλεσε αϋπνίες και σταμάτησε να παίρνει την αγωγή.

Πρόσθεσε ακόμη, ωστόσο, ότι ο σύντροφός της την στηρίζει πολύ σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

«Ο σύντροφός μου είναι υπέροχος, κάνει τόσα πολλά και για τους δυο μας. Αλλά, ανησυχώ για τον αντίκτυπο που θα έχει σε εκείνον, και να είναι γονιός και να στηρίζει εμένα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: «Φώναζε μαμά και χτυπούσε την πόρτα του μπάνιου. Δεν άντεχα ούτε τη φωνή του»

Οι άλλες μαμάδες της είπαν ότι τα πρώτα στάδια της μητρότητας είναι δύσκολα. Με λόγια υποστήριξης, μία γυναίκα της είπε: «Σε νιώθω, έτσι ήμουν κι εγώ τότε. Νομίζω, πως τα πρώτα 3-4 χρόνια μπορεί να είναι δύσκολα, καθώς το παιδί εξαρτάται από εσένα. Μετά θα γίνουν όλα πιο εύκολα και πολύ πιο διασκεδαστικά. Θυμήσου, ότι δεν θα κρατήσει για πάντα».

«Καημενούλα, ακούγεται σαν να νιώθεις χάλια προς το παρόν. Θέλω απλά να σου πω ότι δεν μου ακούγεται ανοίκειο. Μου αρέσει που είμαι μαμά, η κόρη μου είναι 2,5 ετών και είχα πολλές στιγμές που είχα τέτοιες σκεψεις στο μυαλό μου. Δεν πέρασα πολύ ωραία στα πρώτα στάδια, ειδικά όταν ήταν νεογέννητο. Θέλω να πω, πως όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο αυτά τα συναισθήματα θα σβήνουν», έγραψε μία άλλη μαμά.

Άλλες μαμάδες ισχυρίστηκαν ότι η κοπέλα μπορεί να πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και της συνέστησαν να αναζητήσει στήριξη από ειδικό.

Πάντως, η ίδια αφότου διάβασε τα μηνύματα των άλλων μαμάδων, τις ευχαρίστησε και τόνισε πως την έκαναν να νιώσει λιγότερο μόνη.

Πηγή: The Sun