Το μικρότερο μωρό του κόσμου γεννήθηκε πρόσφατα με βάρος μόλις 245 γρ.!

Γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες και πιστεύεται, ότι είναι το μικρότερο μωρό του κόσμου! Ο λόγος για τη μικρή Saybie από το San Diego, η οποία ήρθε στον κόσμο στις 23 εβδομάδες και 3 ημέρες με βάρος μόλις 245 γραμμάρια. Παρέμεινε στη ΜΕΘΝ του νοσοκομείου Sharp Mary Birch για 5 ολόκληρους μήνες και πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε για πρώτη φορά στο σπίτι της, έχοντας φτάσει σε βάρος τα 2 κιλά.

Η οικογένεια της Saybie δέχτηκε να δημοσιευτεί η ιστορία της, αλλά παρακάλεσε να παραμείνει ανώνυμη.

Ο Dr. Edward Bell, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αιόβα, είπε, ότι η μικρούλα είναι το χαμηλότερου βάρους μωρό που καταγράφηκε ποτέ στα χρονικά –αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει, ότι δεν έχουν γεννηθεί και πιο ελαφριά μωρά, τα οποία ίσως να μην έχουν καταγραφεί.

Σε βίντεο, το οποίο δημιούργησε το ίδιο το μαιευτήριο, η μαμά της Saybie μίλησε για τον τοκετό, ο οποίος αποτέλεσε την τρομακτικότερη ημέρα της ζωής της.

Εξήγησε, ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εσπευσμένα, λόγω προεκλαμψίας και υψηλής αρτηριακής πίεσης, οπότε το μωρό έπρεπε να γεννηθεί άμεσα.

Η μητέρα είπε, ότι δεν περίμενε πως το μωρό θα καταφέρει να επιβιώσει, δεδομένου ότι ήταν μόλις 23 εβδομάδων.

Οι γιατροί, μάλιστα, της είπαν τότε ότι είχε το πολύ μια ώρα με το μωρό της, πρωτού αυτό ξεψυχήσει. Κι όμως, εξηγεί η μαμά στο παρακάτω βίντεο, η μία ώρα έγινε δύο, οι δύο έγιναν μια μέρα και μετά μια εβδομάδα και… κάπως έτσι η κορούλα της είναι πλέον στο πλευρό της!

Δείτε το συγκινητικό βίντεο: