Το κυπριακό παραμύθι « Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» στο Μαρκίδειο Θέατρο

Το κυπριακό παραμύθι « Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» στο Μαρκίδειο Θέατρο

Το θέατρο Αντίλογος παρουσίασε στα παιδιά στο Μαρκίδειο θέατρο σήμερα Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11 το πρωί, το κυπριακό παραμύθι για παιδιά μα και μεγάλου «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στον κόσμο του παραμυθιού με το κυπριακό, λαϊκό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» σε σκηνοθεσία / θεατρική διασκευή Αλεξίας Παπαλαζάρου.

Στη διασκευή της Αλεξίας Παπαλαζάρου δύο έφηβοι συναντιόνται στη πράσινη γραμμή. Ένας Τουρκοκύπριος και ένας Ελληνοκύπριος, παιδιά της ίδιας ηλικίας, που τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια, που η μπάλα είναι ο καλύτερος τους φίλος. Και γι’ αυτή τη μπάλα τσακώνονται.

Σε ποιόν ανήκει τελικά η μπάλα ποδοσφαίρου; Κι’ όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ένας δυνατός αέρας γεμίζει το χώρο με πολύχρωμα χαρτιά. Και ξαφνικά οι δύο έφηβοι «εχθροί» αποκτούν κοινό στόχο: να διαβάσουν μαζί το παραμύθι «Ο Σπανός τζαι οι σαράντα Δράτζιοι».

Το ερώτημα που τίθεται είναι, μπορεί ένα παραμύθι να ενώσει δυο εχθρούς ; Μπορεί ένας κοινός στόχος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τους ενώνουν πιο πολλά από όσα τους χωρίζουν; Θα καταφέρουν άραγε μαζί να διώξουν τους δράκους από τον τόπο τους και να ξαναγυρίσει το νερό στο χωριό τους;

Στους συντελεστές επί σκηνής είναι οι Βασίλης Παφίτης, Izel Seylani, στο χαρακτικό ο Χαμπής Τσαγγάρης, στη μουσική ο Γιώργος Κάρβελλος, στους στίχους ο Ανδρέας Παράσχος. Ακόμη στον σχεδιασμό φωτισμού ο Κυριάκος Σιαμπτάνης. Επίσης στην σκηνογραφία / ενδυματολογία η Θέλμα Κασουλίδου, στο Video art ο Γιώργος Αλεξάνδρου και στον εικαστικό σχεδιασμό προωθητικού υλικού ο Νεόφυτος Αβραάμ. Θεσμικός Χορηγός είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Νεράιδες, ξωτικά, και ιππότες περιμένουν τα παιδιά σε ένα παραμυθένιο φεστιβάλ

Βοηθήστε κι εσείς μία ευάλωτη οικογένεια να γιορτάσει το Πάσχα

Φρίκη στο Λονδίνο: Αδελφάκια βρέθηκαν στραγγαλισμένα – Απαγχονισμένη η μητέρα τους