Το ατύχημα μετά τον τοκετό που της άλλαξε τη ζωή!

Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό της Rachel Inglefield, τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι με το νεογέννητο μωρό της, η τραγωδία που θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες. Ένα καταστροφικό εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν η αιτία που η άτυχη μητέρα έμεινε παράλυτη, ανήμπορη να αγκαλιάσει τον νεογέννητο γιο της και να φροντίσει τη μεγαλύτερη κόρη της.

Σε ηλικία μόλις 38 ετών ξύπνησε μακριά από τα παιδιά της, μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο, όπου ήταν η νεότερη ασθενής που υποβαλλόταν σε θεραπεία. Όμως, η σκέψη της αναζητούσε τον μικρό Jamie και την 16 μηνών Serena, γεγονός που της έδωσε κίνητρο για να αναρρώσει πιο γρήγορα! Στο μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη, μαμά και κόρη έμαθαν να περπατούν ταυτόχρονα: «Ήταν αστείο και συγχρόνως συγκινητικό. Και οι δύο κάναμε τα πρώτα δειλά μας βήματα στο σαλόνι. Κρατούσαμε η μία το χέρι της άλλης και προσπαθούσαμε. Ήταν ένα τεράστιο ορόσημο και για τις δυο μας», αναφέρει σήμερα η 41χρονη μητέρα.

μητέρα και παιδί

Η κα. Inglefield ήταν εξαιρετικά υγιής και είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη στο δεύτερο παιδί της, μέχρι τη στιγμή που γέννησε τον Μάρτιο του 2012. Μετά τον τοκετό ανέπτυξε σοβαρή κεφαλαλγία και οι γιατροί της είπαν ότι οφείλεται είτε σε δυσκοιλιότητα είτε στην επισκληρίδιο. Όμως, έντεκα ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της, κατέρρευσε και έχασε όλες τις αισθήσεις της από τη μία πλευρά. Αφού νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αλλά δεν ήταν σε θέση ούτε να περπατήσει ούτε να χρησιμοποιήσει την αριστερή πλευρά της.

«Ανησυχούσα μήπως δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τον νεογέννητο γιο μου. Ο σύζυγός μου ήταν υπέροχος με τη φροντίδα των παιδιών, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Ήθελα να είμαι κι εγώ εκεί για το μωρό». Δύο μήνες μετά το ατυχές περιστατικό, ήταν αρκετά δυνατή ώστε να κρατήσει τον γιο της αγκαλιά για πρώτη φορά χωρίς βοήθεια.

οικογένεια-ασπρόμαυρη

«Ήθελα η γέννηση του γιου μου να είναι μία από τις πιο χαρούμενες εμπειρίες της ζωής μου. Το τελευταίο πράγμα που περίμενα ήταν ένα απειλητικό για τη ζωή μου εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί είπαν ότι τα εγκεφαλικά που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη είναι εξαιρετικά σπάνια. Πιστεύουν ότι έσκισα τις αρτηρίες στο λαιμό μου, σπρώχνοντας κατά τη διάρκεια των συσπάσεων. Είναι τόσο σημαντικό για μένα ο Jamie να μην αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο υπεύθυνος για ό,τι συνέβη. Εκείνος και η Serena ήταν το κίνητρό μου για να τα καταφέρω. Ήθελα να τους αγκαλιάσω και να τους φροντίσω ξανά όπως πριν», αναφέρει η γενναία μητέρα.

Για να γιορτάσουν την ανάρρωσή της, η κα. Inglefield μαζί με τη μικρή Serena και τον σύζυγό της περπάτησαν μισό μίλι, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Η άτυχη αυτή στιγμή αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας για την επαναξιολόγηση του τρόπου ζωής τους και πλέον οι δύο γονείς παραιτήθηκαν από τις απαιτητικές θέσεις εργασίας τους στο Λονδίνο για να μετακομίσουν σε ένα ήσυχο χωριό στο Wiltshire.