Τι είναι η “μύτη εγκυμοσύνης” και γιατί γίνεται τόσος λόγος γι’αυτήν στο TikTok; (video)

Τι είναι η "μύτη εγκυμοσύνης" και γιατί γίνεται τόσος λόγος γι'αυτήν στο TikTok; (video)

Εάν έχετε μείνει ποτέ έγκυες, τότε θα σας είναι οικείες οι όποιες ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν και επηρεάζουν το σώμα, τα συναισθήματα και την ψυχολογία. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που συνδέεται με αυτές τις ορμονικές αλλαγές είναι αυτό που ονομάζεται «μύτη της εγκυμοσύνης».

Πλέον, στην εποχή των social media, οι μαμάδες μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το εν λόγω σύμπτωμα στο TikTok και τα βίντεο πραγματικά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Διάφορες γυναίκες ανά τον κόσμο μοιράζονται φωτογραφίες του “πριν” και του “μετά” την εγκυμοσύνη, δείχνοντας πώς ήταν η μύτη τους στην κάθε μία από τις δύο φάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μύτες τους δείχνουν αξιοσημείωτα μεγαλύτερες κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

@cailaaustina So if u saw me while pregnant, no tf u didnt…#awoopjumpscare #pregnancynose ♬ Devil Eyes – There I Ruined It

Μερικές από αυτές τις διαφορές είναι αρκετά εμφανείς σε κάποιες γυναίκες, σε άλλες, πάλι, μόλις που διακρίνονται.

@kimberr98 not my finest hour or 9 months 😅 inspo from @tabsalterego #greenscreen #pregnancy #pregnancynose ♬ Devil Eyes – There I Ruined It

Τι είναι η «μύτη εγκυμοσύνης»

Η «μύτη εγκυμοσύνης» είναι κάτι το πραγματικό. Οι ορμόνες, ιδιαιτέρως τα οιστρογόνα, αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος παντού, στη διάρκεια της κύησης. Ειδικότερα, αυξάνουν την ροή του αίματος στις βλεννογόνους μεμβράνες, για αυτό και οι μύτες μπορεί να φαίνονται λίγο μεγαλύτερες στην εγκυμοσύνη.

Η ρινίτιδα της εγκυμοσύνης, επίσης, προκαλείται από την φλεγμονή αυτών των μεμβρανών, οι οποίες προκαλούν ρινική συμφόρηση. Στην εγκυμοσύνη σας μπορεί να μην είχατε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην όψη της μύτης, όμως μπορεί να είχατε παρατηρήσει να βουλώνουν οι ρινικές οδοί σας.

@abiandelivstheworld pregnancy did a number on me 💃🏽 #pregnancy #pregnancynose #csection #neveragain ♬ Devil Eyes – There I Ruined It

Διαβάστε επίσης:

Γιατί αυτό το παιδικό καρότσι θα το ήθελαν σίγουρα όλοι οι γονείς (εικόνες)

Προσοχή! Αποσύρεται βρεφικό κορμάκι πολύ γνωστής αλυσίδας (φωτογραφίες)

Αυτό το Λύκειο παρουσιάζει ένα πολύ συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τα ασυνόδευτα του 1974