Αυτό το Λύκειο παρουσιάζει ένα πολύ συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τα ασυνόδευτα του 1974

Αυτό το Λύκειο παρουσιάζει ένα πολύ συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τα ασυνόδευτα του 1974

Ντοκιμαντέρ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα του 1974 θα προβάλει το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής το Λύκειο Λινόπετρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Λύκειο διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο «1974: Ασυνόδευτα Προσφυγόπουλα. Μια αθέατη πλευρά της τραγωδίας», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Προβολών του Λυκείου Λινόπετρας.

Σημειώνεται ότι στην εσπερίδα θα προβληθεί το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Λυκείου που απέσπασε το Α΄ Παγκύπριο Βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου ΑΕΙ FEST.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου, θα αναγνώσει την εισήγησή του «Μικροί Οδυσσείς σε αναζήτηση στέγης και προσωρινής οικογένειας: Από τις ιστορίες των παιδιών του πολέμου του 1974».

Επιπλέον, θα καταθέσουν τις μαρτυρίες τους ο Παύλος Μυλωνάς, Βουλευτής και Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο Μιχάλης Μιχαήλ, Δημοσιογράφος- Ιστορικός Ερευνητής, και ο Γιάννης Νικολαΐδης, Β.Δ. Μαθηματικός.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Αποσύρεται βρεφικό κορμάκι πολύ γνωστής αλυσίδας (φωτογραφίες)

Αλλάζουν όλα με την Προδημοτική από 4 ετών – Χάνονται €12.2 εκατ.

Δήμος Λευκωσίας: Άνοιξε ο 1ος Παιδοκομικός Σταθμός – Ποια νηπιάκια θα φοιτούν δωρεάν