Τέμπη: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Τέμπη: Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, συνήθως τα μικρά παιδιά είναι ίσως τα μεγαλύτερα θύματα της τραγικής κατάστασης που ζούμε.

Ο τραγικός απολογισμός της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη έχει φτάσει ήδη στους 40 νεκρούς. Δυστυχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις,τα θύματα της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ίσως ξεπεράσουν τα 50.

Σε περίπτωση που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση και βλέπουν τις ειδήσεις ή άκουσαν για την τραγωδία από φίλους/συμμαθητές και σας ρωτούν επίμονα να τους εξηγήσετε τι έχει συμβεί καλό είναι να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Περιορίστε την έκθεση των παιδιών στις εικόνες και αφηγήσεις που αφορούν το γεγονός μέσω της τηλεόρασης, του διαδικτύου, του ραδιοφώνου, των συζητήσεων που γίνονται στο σπίτι από τους ενήλικες.

• Προωθήστε τα νέα που θα δημιουργήσουν ασφάλεια: περιγράψτε τις προσπάθειες που γίνονται από την πολιτεία για τη φροντίδα των ανθρώπων αλλά και για τις κινήσεις στήριξης και συμπαράστασης (αιμοδοσία και ψυχολογική συμπαράσταση).

• Δώστε χώρο σε δικές τους ερωτήσεις. Διατηρήστε την ανοικτή επικοινωνία μαζί τους, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι κατανοούν από τα γεγονότα που συμβαίνουν, τι φοβούνται και τι χρειάζονται από εσάς στην παρούσα φάση.

Αποφύγετε τις λεπτομερείς περιγραφές όταν τα παιδιά είναι παρόντα και μην τα κατακλύζετε με τυχόν δικά σας συναισθήματα φόβου, θυμού, αγωνίας.

• Απαντήστε μόνο σε αυτά που σας ρωτάνε.

Διατηρήστε τη ρουτίνα και την καθημερινότητά σας που συμβάλλουν στη διατήρηση ενός αισθήματος ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Την πάντρεψαν στα 12, της έκοψαν τα αυτιά και τη μύτη, σήμερα είναι σύμβολο και μιλά στην Αντζελίνα Τζολί (vid)

Προσοχή: Αυτό το τρόφιμο ανακαλείται από την αγορά – ΜΗΝ το καταναλώσετε (εικόνα)

Το TikTok βάζει «κόφτη» στη χρήση της εφαρμογής από τα παιδιά – Τι αλλαγές έρχονται