Τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου συντηρούν την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ζούν εκεί ελεύθεροι πολίτες

Τη σημασία της διατήρησης της ελπίδας, για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατά το ετήσιο γεύμα που παρέθεσαν με τη σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη, στα εγκλωβισμένα παιδιά και στα παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου.

Σημείωσε, δε, ότι τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου συντηρούν την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ζουν εκεί ελεύθεροι πολίτες.

Στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρακάθησαν, επίσης, η Υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ, και η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά που προέρχονται από το Ριζοκάρπασο, τα οποία τυγχάνουν βοήθειας από τις διάφορες Υπηρεσίες ή εθελοντικούς οργανισμούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παραμονή τους στο Ριζοκάρπασο είναι συντήρηση της ελπίδας ότι κάποια στιγμή δεν θα είναι τα εγκλωβισμένα παιδιά, αλλά τα παιδιά που θα ζουν ελεύθεροι πολίτες στις τώρα υπό κατοχή περιοχές της πατρίδας μας».

Απευθυνόμενος στα υπόλοιπα παιδιά, που προέρχονται από διάφορες κρατικές δομές στήριξης παιδιών, σημείωσε πως «το κράτος θα παραμείνει πάντοτε στο πλευρό σας συμβάλλοντας στην ευημερία, στη μόρφωση, στην περαιτέρω προκοπή σας, ώστε να γίνεται χρήσιμοι πολίτες για την πατρίδα μας».

Τα διαβεβαίωσε, ακόμα, ότι παρά τις προκλήσεις που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως είπε, το κράτος θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα παιδιά που έχουν ανάγκη την κρατική στήριξη, χάριν «στα στέρεα, αλλά και μέσα από τη δημοσιονομική πολιτική εύρωστα οικονομικά δεδομένα της πατρίδας μας».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στις δυσκολίες που προκαλεί η τουρκική αδιαλλαξία, λόγω και των επεκτατικών βλέψεων της Άγκυρας. «Αγωνιζόμαστε στους διάφορους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς να δούμε πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ευχήθηκε ο νέος χρόνος «να είναι χρόνος ελπίδας που θα δημιουργηθεί σαν αποτέλεσμα μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού, μιας επικράτησης της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των κατοίκων του νησιού»

Ζήτησε, στη συνέχεια, από τα παιδιά να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή, τονίζοντας ότι «χωρίς ελπίδα δεν επιβιώνει κανείς και εμείς έχουμε βάσιμους λόγους να έχουμε ελπίδα γιατί προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να επιτύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας, να σταθεροποιήσουμε την οικονομία του τόπου για να έχουμε ευημερία, για να μπορούμε να σας βλέπουμε στα μάτια χωρίς ντροπή, χωρίς τύψεις, χωρίς να νιώθουμε ότι υστερήσαμε στα όσα σας χρωστούμε».

Εξέφρασε, τέλος, τη συγκίνησή του αποχαιρετώντας τα παιδιά και τα διαβεβαίωσε ότι και ο επόμενος των Προέδρων, θα τα φιλοξενήσει.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος τραγούδησαν τα παιδιά της χορωδίας και έπαιξαν μουσική τα παιδιά της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, ενώ τα παιδιά από το Ριζοκάρπασο έδωσαν στο προεδρικό ζεύγος αναμνηστικό δώρο. Εξάλλου, η Πρώτη Κυρία επέδωσε βραβεία στα παιδιά που κέρδισαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για την καλύτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Διαβάστε επίσης:

Καρφώθηκε ακόντιο στον λαιμό 14χρονου και… επέζησε!

Η αντίδραση αυτού του παιδιού που συναντά τη μαμά και το αδελφάκι του μετά το μαιευτήριο είναι ό,τι πιο ωραίο είδαμε σήμερα

Μακάρειο: Η κατάσταση της 4χρονης που νοσεί με στρεπτόκοκκο Α