Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης με στρεπτόκοκκο – Η τελευταία κίνηση ελπίδας

Γεμάτη η Παιδιατρική Κλινική του Μακαρείου - Ποια λοίμωξη ταλαιπωρεί τα παιδιά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση, η οποία έχει στηθεί από το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη διακομιδή του του 4χρονου κοριτσιού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, γύρω στις 14:00 φθάνει στην Κύπρο ομάδα ιατρών της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Telasomer στο Ισραήλ, με ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά του κοριτσιού στο Ισραήλ εντός της ημέρας.

Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σωτηρίας

Σύμφωνα με την Δρ. Γιαννάκη η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες, για να σημειώσει πως «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έστησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να σωθεί το παιδάκι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι ανάμεσα στην ομάδα, που έρχεται από το Ισραήλ, θα βρίσκεται ένας παιδοχειρουργός και μία νοσηλεύτρια, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με το μηχάνημα, καθώς επίσης και η Βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Telasomer, στο Ισραήλ.

Επίσης, είπε στην ομάδα θα βρίσκεται και ένας τεχνικός, ώστε να στήσει το μηχάνημα, που θα μεταφέρει το παιδί με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Ερωτηθείσα αν η ίδια θα βρίσκεται δίπλα στο παιδάκι κατά τη μεταφορά του, η Δρ. Γιαννάκη είπε πως θα το συνοδεύσει μέχρι το αεροδρόμιο και θα βρίσκεται δίπλα του μέχρι την ώρα που θα φύγει.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας σημείωσε, επίσης, ότι η κατάσταση της υγείας του 4χρονου κοριτσιού παραμένει κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η 4χρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου, που την παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποτέλεσμα την Κυριακή να κριθεί αναγκαία η διακομιδή της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετική σε strep test.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, η 4χρονη διασωληνώθηκε και έκτοτε η κατάσταση της υγείας της παραμένει σοβαρή και κρίσιμη

Διαβάστε επίσης:

Μαμά φτιάχνει χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τον 4χρονο γιο της, όταν συμβαίνει ένα… θαύμα (video)

Bηθλεέμ: Ανασκαφές αποκάλυψαν μοναδικά ευρήματα για την γέννηση του Χριστού

Πρίγκιπας Αλβέρτος – Σαρλίν: Η χριστουγεννιάτικη κάρτα με τα παιδιά τους είναι βγαλμένη από άλλη εποχή (φωτό)