Μακάρειο: Η κατάσταση της 4χρονης που νοσεί με στρεπτόκοκκο Α

Μακάρειο: Η κατάσταση της 4χρονης που νοσεί με στρεπτόκοκκο Α΄

Διασωληνωμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η 4χρονη που έχει προσβληθεί με στρεπτόκοκκο Α’.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο πρόεδρος της παιδιατρικής εταιρείας Μιχάλης Αναστασιαδης ανέφερε οτι παρόμοια περιστατικά έχουν παρουσιασθεί στο παρελθόν και έχουν αντιμετωπισθεί.

Πρόετρεψε επίσης τους γονείς να παρακολουθούν τα συπτωματα των παιδιών, όπως ψηλό πυρετό και διάρροιες και να ενημερώνουν τον γιατρό τους.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε οτι υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων σε πολλές χώρες του κόσμου, σημείωσε ωστόσο οτι δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Υπενθυμίζεται πως λοιμωξιολόγος – παιδοεντατικολόγος που έφτασε στην Κύπρο από το Ισραήλ μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, αξιολόγησε την κατάσταση του παιδιού και αποχώρησε, αφού λόγω τις κρισιμότητας της κατάστασής της, η τετράχρονη δεν μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

«Το μωρό διαγνώσθηκε με γρίπη νωρίς αλλά δεν είχε τα κριτήρια για να πάρει θεραπεία σε εκείνη τη φάση. Μετά ο στρεπτόκοκκος εισέβαλε ταχύτατα. Ήταν πολύ γρήγορη η επιδείνωση της κατάστασης του παιδιού. Αμφιβάλλω αν η περίπτωση αυτή μπορούσε να διαγνωσθεί έγκαιρα και να πάρει θεραπεία», δήλωσε χθες στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα» η Δρ Μαρία Κολιού.

πηγή: cyprustimes.com – omegalive.com.cy

Διαβάστε ακόμα:

Άξιοι οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσάδας: Προχώρησαν σε δεντροφύτευση στην Καλλέπεια

Η αντίδραση αυτού του παιδιού που συναντά τη μαμά και το αδελφάκι του μετά το μαιευτήριο είναι ό,τι πιο ωραίο είδαμε σήμερα

Γιατί τα μωρά βάζουν τα δαχτυλάκια τους στο στόμα της μαμάς τους ενώ θηλάζουν;