Τα 10 χαρακτηριστικά που κάνουν τα μωρά που γεννήθηκαν Μάρτιο τόσο ξεχωριστά

Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του χρόνου και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μήνας της ανανέωσης.

Ο καιρός σιγά σιγά βελτιώνεται, η μέρα μεγαλώνει και η αισιοδοξία επανέρχεται στην καρδιά μας μετά από έναν δύσκολο και βαρύ χειμώνα.

Οι γκρίζες χειμωνιάτικες μέρες τελειώνουν και η Άνοιξη είναι ένα βήμα πιο κοντά, όπως και το μωράκι σας.

Λένε πως κάθε μωρό είναι διαφορετικό, αλλά με βάση τον μήνα γέννησης τους τα παιδιά μοιράζονται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.

Περιμένετε το μωράκι σας ή το υποδεχθήκατε τις πρώτες μέρες του Μαρτίου; Δείτε τι να περιμένετε:

Είναι αισιόδοξα από τη φύση τους

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του 2014, τα μωρά που γεννήθηκαν τον Μάρτιο έχουν έμφυτο το αίσθημα της αισιοδοξίας, το οποίο τα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Είναι πιο χαρούμενα και ήρεμα

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τα γενέθλιά τους είναι από το Μάρτιο μέχρι και το Μάιο είναι πιο χαρούμενοι από όσους έχουν γεννηθεί σε κάποιον από τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό, τα μωράκια του Μαρτίου δεν χάνουν ποτέ αυτά τα χαρακτηριστικά τους.

Έχουν πολλά ταλέντα

Αγαπούν την καλή μουσική και τις τέχνες. Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και οι καλλιτεχνικές τους ικανότητες είναι αρκετά ανεπτυγμένες. Η Μαράια Κάρει, ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Λέιντι Γκάγκα και ο Μικελάντζελο είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες που γεννήθηκαν Μάρτιο και επιβεβαιώνουν τον «κανόνα» που θέλει τα μαρτιάτικα μωρά να είναι ιδιαιτέρως ταλαντούχα.

Ακολουθούν τις νομικές ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες

Μεγαλώνοντας ένα μωράκι του Μαρτίου μπορεί να γίνει δάσκαλος ή δικηγόρος. Ζωγράφος ή μουσικός. Τα μωράκια του Μαρτίου, πιστεύεται ότι, δεν πολυπροτιμούν τις αρχηγικές θέσεις και επιλέγουν να είναι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη σε διευθυντικά στελέχη αποδείχθηκε ότι το 12,5 αυτών είχαν γεννηθεί Μάρτιο. Οπότε το μωρό σας έχει, επίσης, μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει μια μεγάλη θέση σε κάποια εταιρεία όταν θα είναι ενήλικας.

Προσαρμόζονται εύκολα

Ο Μάρτιος είναι ένας… «αναποφάσιστος» μήνας, ο οποίος «προσαρμόζεται» είτε στην Άνοιξη είτε στον Χειμώνα. Τα μωράκια που γεννιούνται στις μέρες του, λοιπόν, καταφέρνουν να προσαρμόζονται ευκολότερα από άλλα στις αλλαγές της ζωής τους, ενώ παράλληλα αποφεύγουν τις εντάσεις και την πολλή φασαρία.

Οι τυχεροί τους λίθοι είναι η ακουαμαρίνα και ο αιματόλιθος

H γαλαζοπράσινη αυτή πέτρα (άκουαμαρίνα) έχει συνδεθεί με την ηρεμία και τη γαλήνη. Ενώ λέγεται πως βοηθά στα συναισθήματα πίστης και φιλίας. Ο αιματόλιθος από την άλλη, είναι γνωστός επειδή συνδέεται με την αντοχή και τη δύναμη και θεωρείται πως φέρνει αφθονία και πλούτο.

Το χρώμα τους είναι το γαλάζιο

Το γαλάζιο συμβολίζει τη διαίσθηση, τη σταθερότητα, την αφοσίωση, τη μεγαλοψυχία και την αθανασία. Παράλληλα, έχει συνδεθεί με τη μάθηση και τη γνώμη, ενώ έχει και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Είναι νυχτερινοί τύποι

Μία πρόσφατη έρευνα διεπίστωσε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν Άνοιξη ή Καλοκαίρι είναι πιθανότερο να κοιμούνται αργά το βράδυ. Οπότε αν το μωράκι σας προτιμά τις νυχτερινές ώρες για τις σκανταλιές του, τώρα ξέρετε γιατί…

Ανήκουν στο ζώδιο του Κριού ή των Ιχθύων

Αυτά τα δύο ζώδια είναι γνωστά για την αποφασιστικότητα και το πάθος τους. Τα μωρά που γεννιούνται από την 1η έως τις 20 Μαρτίου ανήκουν στο ζώδιο του Ιχθύ, γνωστό για την αισιοδοξία και τα καλλιτεχνικά του ταλέντα. Όσα γεννιούνται από τις 20 και μετά ανήκουν στους Κριούς, οι οποίοι είναι γνωστοί για το πάθος και τον δυναμικό τους χαρακτήρα.

Είναι επιρρεπή στις διατροφικές διαταραχές

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τα παιδιά που γεννιούνται τον Μάρτιο είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν διατροφικές διαταραχές, ενώ είναι και πιο επιρρεπή σε ιώσεις και μικροατυχήματα.