Συνταγή για εύκολο και πεντανόστιμο μπριάμ με λουκάνικο

μπριάμ

Μια κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή είναι το μπριαμ.

Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από αυτό το νοστιμότατο φαγητό; Κάποιοι πιστεύουν ότι επινοήθηκε την περίοδο 1720-1861 στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και από εκεί μεταπήδησε στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι Γάλλοι αντέγραψαν το Καταλανικό Samfaina, ένα πιάτο που συνόδευε το ψάρι.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια παραλλαγή του, η οποία συνοδεύεται με λουκάνικο, για να το κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο!

Υλικά: 

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

2 πατάτες

1 πιπεριά

1 μεγάλη ντομάτα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο μαϊντανό

2 λουκάνικα χωριάτικα

αλάτι

πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση: Κόβετε όλα τα υλικά σε κύβους και τα λουκάνικα σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε μπόλικο λαδάκι και τα ανακατεύετε όλα μέσα σε ένα ταψί να παει παντού το λάδι. Ψήνετε στους 180 με 200 μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ανακατεύετε συχνά.