Συγκινούν γονείς που σκορπούν την τέφρα του 11χρονου παιδιού τους στο Διάστημα

Συγκινούν γονείς που σκορπούν την τέφρα του 11χρονου παιδιού τους στο Διάστημα

Το όνειρό του ήταν να γίνει αστροναύτης. Όμως, η μοίρα τού επαιξε ένα πολύ τραγικό παιχνίδι και στις 18 Μαΐου 2022 έφυγε για πάντα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Σήμερα η οικογένεια του 11χρονου Μάθιου από τη Φλόρινα ελπίζει να καταφέρει να κάνει αυτό το όνειρό του πραγματικότητα και να τον τιμήσει στέλνοντας την τέφρα του στο Διάστημα.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού είναι πεζοναύτης και η οικογένεια είχε αλλάξει πολλούς τόπους διαμονής. Ο Μάθιου από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον του για το Διάστημα.

Σε ηλικία 5 ετών είπε στους γονείς του, πως, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει αστροναύτης. «Όλο το δωμάτιό του είχε θέμα το Διάστημα. Κάθε φορά στα γενέθλιά του ζητούσε παιχνίδια και αντικείμενα που είχαν να κάνουν με αυτό. Ήξερε τόσα πολλά για το Διάστημα που τα μάθαινε ακόμα και στους δασκάλους του», λέει στο FOX η μητέρα του, Κόρι.

Ο Μάθιου γνώριζε πώς για να ταξιδέψεις στο διάστημα, έπρεπε πρώτα να γίνεις πιλότος. Στον φόρο τιμής που απότισε η οικογένειά του, μοιράστηκε τις σκέψεις και τα όνειρα του μικρού μάθιου για να τα κάνει πραγματικότητα και να φτάσει στο Διάστημα. Είχε πάθος να γίνει πιλότος.

Θέλουν να τον τιμήσουν με αυτό που λάτρευε

Τώρα οι γονείς του θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του με τον τρόπο που θα ταίριαζε απολύτως σε εκείνον. Η οργάνωση Celestis Memorial Spaceflights βοηθά οικογένειες να τιμήσουν τη μνήμη των αγαπημένων τους, με τον τρόπο που ζούσαν. Από το 1997 η οργάνωση έχει διοργανώσει 17 αποστολές για οικογένειες που έστειλαν την τέφρα των αγαπημένων τους στο Διάστημα.

Έτσι, η οικογένεια επέλεξε την πτήση στο φεγγάρι, ως φόρο τιμής για το γιο της.

«Πάντα του λέγαμε σ’ αγαπώ μέχρι το φεγγάρι και πίσω. Και έτσι, επιλέξαμε πτήση στη σελήνη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που κάποιος που γνώριζε τον Μάθιου θα θελήσει να τον τιμήσει, αρκεί να κοιτάξει το φεγγάρι και θα ξέρει ότι είναι εκεί», λέει η μητέρα.

Ένα μέρος της τέφρας του μικρού θα σκορπιστεί στο διαστημικό κενό, ενώ άλλο ένα στην επιφάνεια της Σελήνης.

Μέσω του GoFundMe, οι γονείς έχουν ανοίξει ερανικό λογαριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτήν την εξαιρετικά συγκινητική αποστολή.

Διαβάστε επίσης:

Η πριγκίπισσα του Μονακό επέστρεψε στο φιλανθρωπικό της έργο για τα παιδιά της Ν. Αφρικής

Γιατί οι ξένοι λατρεύουν να δίνουν ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους – Τα 45 πιο δημοφιλή

Προσοχή! Αν έχετε αυτά τα παιχνίδια για τη θάλασσα, ΜΗΝ τα δώσετε στα παιδιά (εικόνες)