Η Νεφέλη Αντωνίου ερμηνεύει την άρια Vittoria Vittoria και μας μαγεύει (βίντεο)

Η Νεφέλη Αντωνίου ερμηνεύει την άρια Vittoria Vittoria και μας μαγεύει (βίντεο)

Η Νεφέλη Αντωνίου σε ηλικία 4 ετών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και τα κατάφερε. Εντούτοις, 5 χρόνια αργότερα ένας δεύτερος όγκος έκανε την εμφάνιση του και το 9χρονο τότε κορίτσι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο της δημιούργησε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Πλέον δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά εκφράζεται μέσα από το τραγούδι και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν από κοντά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μάς έχει μαγέψει με το τραγούδι της, ενώ χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τη φώναξε στη σκηνή σε συναυλία της στην Κύπρο και τραγούδησαν μαζί.

Αυτή τη φορά στο βίντεο που ακολουθεί η Νεφέλη ερμηνεύει την άρια Vittoria Vittoria (Mio Core), του Giacomo Carissimi, η οποία βρίσκεται στο κατάλογο για το grade 7 των αγγλικών εξετάσεων και είναι από πιο δύσκολες άριες από θέμα τεχνικής.

Το κορίτσι που νίκησε δυο φορές τον καρκίνο

Ως παιδί νίκησε τον καρκίνο δύο φορές. Ωστόσο, ένα ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από μικρόβιο του χειρουργείου τής άφησε εγκεφαλική και σωματική αναπηρία και της στέρησε την ομιλία.

«Η Νεφέλη γεννήθηκε χωρίς προβλήματα στην υγεία της. Κάποιο βράδυ, στα τέσσερά της χρόνια, πήγε για ύπνο φυσιολογικά και έπειτα από αυτό δεν μπορούσαμε να την ξυπνήσαυμε. Άνοιγε τα μάτια της για λίγο και έπειτα κοιμόταν ξανά. Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στον εγκέφαλο, σε τόσο προχωρημένο στάδιο που μας έδιναν μια εβδομάδα ζωής. Τόσο μεγάλος ήταν ο όγκος! Την Πέμπτη το ανακαλύψαμε και τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ήταν μεγάλο το σοκ. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει, είχε κάνει επέμβαση», είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή της η μητέρα της.

«Ήταν εννέα ετών, όταν οι γιατροί ανέφεραν ότι υπάρχει και πάλι όγκος στο κεφάλι της. Αυτή τη φορά δεν ήταν στο ίδιο στάδιο, δεν είχε μεγαλώσει. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει επέμβαση προληπτικά. Εμείς δεν θέλαμε να υποβληθεί και ενώ προγραμματίζαμε το χειρουργείο, τελικά το ακυρώναμε», είχε συμπληρώσει.

Όπως εξήγησε η κ. Αντωνίου, επικράτησε η επιμονή των γιατρών. Η Νεφέλη μπήκε στο χειρουργείο και η επέμβαση έγινε επιτυχώς. Ωστόσο κόλλησε κάποιο μικρόβιο. «Μια εβδομάδα μετά σήκωσε υψηλό πυρετό. Η μόλυνση είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία καθώς και ένα ισχαιμικό επεισόδιο (μορφή εγκεφαλικού). Μετά από ένα μήνα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το παιδί είχε πάθει το εγκεφαλικό. Από αυτό προκλήθηκε μόνιμη ζημιά. Καταστράφηκε ο μισός της εγκέφαλος και παρέλυσε η μισή της πλευρά».

Η μουσική είναι η μεγάλη της αγάπη καθώς και οι δυο της γονείς είναι μουσικοί. Είναι μέλος σε δύο χορωδίες, παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής και δίνει συναυλίες, ενώ η περίπτωσή της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών καλλιτεχνών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

«Βερεγγάρια»: Το ιστορικό ξενοδοχείο των βασιλιάδων ανοίγει ξανά και αποκτά νέα πνοή (βίντεο)

Στην Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη το παιδικό βιβλίο «Η ευχή της Μαρίνας» της Αλεξίας Παπαχριστοφόρου

Γάμος σε μουσείο και αρχαιολογικό χώρο – Τι ισχύει και πόσο θα σας κοστίσει