Στο «μικροσκόπιο» παιδικά παιχνίδια, λαμπάδες και αυγά ενόψει του Πάσχα

Στο «μικροσκόπιο» παιδικά παιχνίδια, λαμπάδες και αυγά ενόψει του Πάσχα

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με αφορμή την αυξημένη ζήτηση τους την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Πάσχα πλησιάζει, και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έχοντας ως στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη σε τέτοιες περιόδους.

Η εκστρατεία, αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 04/04/2022 – 15/04/2022 και κατά τη διάρκεια της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 120 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων παιχνιδιών και τη λήψη ανάλογων μέτρων.

Ελεγχοι σε παιχνίδια, λαμπάδες, αυγά

Οι έλεγχοι θα καλύψουν επίσης τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/πλαστικά) αυγά και ταυτόχρονα θα γίνει σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων, προστίθεται.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy ) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για το Πάσχα».

«Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αβγών, προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο,» αναφέρεται.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πώς οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 2680461
Διαβάστε επίσης:

Αυτή η χώρα καταδίκασε σε θάνατο δάσκαλο για τον βιασμό 13 μαθητριών

Υπέφεραν τα παιδιά θύματα του καθηγητή ιππασίας – Συγκλονίζουν τα ευρήματα των ψυχολόγων

Μαμά που γεννήθηκε χωρίς χέρια μας δείχνει πώς φροντίζει το παιδί της με τα πόδια της (video)