Μαμά που γεννήθηκε χωρίς χέρια μας δείχνει πώς φροντίζει το παιδί της με τα πόδια της (video)

Μαμά που γεννήθηκε χωρίς χέρια μας δείχνει πώς φροντίζει το παιδί της με τα πόδια της

Γενννήθηκε χωρίς χέρια, όμως είναι η ζωντανή απόδειξη πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αυτή η μητέρα μάς δείχνει πώς φροντίζει την 3χρονη κόρη της χωρίς τα άνω άκρα της και παραδίδει μαθήματα δύναμης και θάρρους.

Η Σάρα Τάλμπι από τις Βρυξέλλες μοιράζεται συχνά βίντεο από την καθημερινότητά της και την φροντίδα της κορούλας της, χρησιμοποιώντας τα πόδια της και έχει κερδίσει χιλιάδες ακολούθους και views στο YouTube. Οι γιατροί ακόμη δεν γνωρίζουν, γιατί η νεαρή γυναίκα έχει γεννηθεί χωρίς χέρια.

Μιλώντας στην βρετανική Mirror, η μαμά ανέφερε, ότι ποτέ δεν σκέφτηκε ότι είναι διαφορετική, όταν ήταν μικρή και έμαθε πώς να ντύνεται μόνη, να τρώει, να χτενίζεται χωρίς βοήθεια, χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια της.

Πρόσθεσε, ότι όσο μεγάλωνε συνέχισε να μαθαίνει τρόπους να χρησιμοποιεί τα πόδια της για καθημερινές δουλειές, όπως να κόβει λαχανικά και να κάνει το μακιγιάζ της.

«Μπορώ να κάνω τα πάντα με τα πόδια μου, όταν δεν φοράω παπούτσια», τόνισε η Σάρα.

«Όπως ένα μωρό κάνει τα πάντα με τα χέρια του και τα κάνει όλα χάλια, έτσι κι εγώ έκανα το ίδιο με τα πόδια μου. Ο εγκέφαλός μου ήταν συνδεδεμένος με αυτά. Μπορούσα να κάνω ό,τι έκανε ένα παιδί στην ίδια ηλικία απλά με τα πόδια μου», σημείωσε.

«Κάποια άλλα παιδιά με ρωτούσαν, γιατί δεν έχω χέρια, όμως για μένα αυτό ήταν πολύ φυσιολογικό. Σκεφτόμουν ότι θα υπήρχαν πολλοι άνθρωποι σαν εμένα και ότι ήμουν μία από αυτούς», συνέχισε.

Το μόνο πράγμα που την δυσκόλευε ήταν το γράψιμο, όμως κι αυτό κατάφερε να το ξεπεράσει.

Οι πρώτοι δύσκολοι μήνες με το νεογέννητο

Το 2018, η Σάρα έφερε στον κόσμο την κόρη της. Όμως, δεν ήταν πολύ εύκολο να φροντίσει κάποιον άλλον άνθρωπο. Όπως είχε πει στην Daily Mail, ανησυχούσε μήπως την χτυπήσει κατά λάθος, όταν ήταν νεογέννητη.

«Οι προκλήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες κατά τους τρεις πρώτους μήνες, όταν το μωρό είναι τόσο εύθραυστο. Φοβόμουν μην το χτυπήσω κι έτσι το φρόντιζε αρκετά και ο μπαμπάς του», συνέχισε.

Γρήγορα, όμως, έμαθε να αλλάζει πάνα στη μικρούλα με τα πόδια της, αλλά ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος για να την σηκώνει, να την μεταφέρει στην κούνια, μέχρι το παιδί να μπορέσει από μόνο του να απλώσει τα χέρια του στον λαιμό της για να ανέβει στην αγκαλιά της.

Σαρώνει το κανάλι της στο YouTube

«Από τον 6ο μήνα και μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στο σπίτι, αν και ακόμη χρειαζόμουν βοήθεια με το καροσάκι. Τώρα, όμως, μπορώ να κάνω ό,τι θέλω πλέον», τόνισε η μαμά.

Σήμερα η μικρούλα είναι 3 ετών και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα μόνη της, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια των γονιών της, ενώ πλέον δεν χρειάζεται το καρότσι της.

«Με κρατά από το μανίκι, όταν περπατάμε στον δρόμο. Είναι απίστευτο, το κρατάει σαν να ήταν το κανονικό μου χέρι», είπε.

Η Σάρα ήθελε να χρησιμοποιεί το κανάλι της στο YouTube για να μοιράζεται την τέχνη της, όμως πλέον έχει βρει αρκετούς θαυμαστές που θέλουν να μάθουν για την καθημερινότητά της με την μικρή της κόρη. Έχει ήδη 267.000 ακολούθους και τακτικά ανεβάζει βίντεο με διάφορα πράγματα που κάνει με την μικρή, όπως να την ετοιμάζει για το πάρκο, να μαγειρεύει, καθώς επίσης και tutorials για μακιγιάζ.

Φοβερή!

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το 3χρονο αγοράκι το ψάχνει όλη η Ευρώπη

Προσοχή: Τι σημαίνει η μωβ πεταλούδα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών;

Η Μελίσα Λούσιο πρόκειται να εκτελεστεί στις 27 Απριλίου για τη δολοφονία της κόρης της – Είναι, όμως, η θανατική ποινή λύση;