«Σταμάτα να προσπαθείς να δημιουργήσεις μαγεία τα Χριστούγεννα και άσε τη να έρθει»

Εσείς πιστεύετε στη μαγεία των Χριστουγέννων; Μήπως μεγαλώνοντας χάσατε την πίστη σας στο θαύμα των γιορτών;

Είναι γεγονός ότι με τον καιρό και με την αύξηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων, οι ενήλικες -και κυρίως οι μαμάδες- παρασύρονται σε έναν κυκεώνα βιασύνης για να κρατήσουν τους πάντες ευχαριστημένους.

Επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο να ετοιμάσουν τα πάντα για αυτές τις ημέρες (δώρα, φαγητά, καλέσματα κ.ά.) και ξεχνούν ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, αγάπης και… μαγείας!

Το παρακάτω κείμενο μάς υπενθυμίζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε να φέρουμε τη μαγεία και να την αφήσουμε να… συμβεί.

Σταμάτα να προσπαθείς να δημιουργήσεις μαγεία και άσε τη μαγεία να έρθει

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων ήταν πάντα η αγαπημένη μου γιορτή ως παιδί. Όχι, μόνο τα δώρα. Όλα τα ένιωθα τόσο μαγικά.

Τώρα, σαν ενήλικας, βρίσκω τον εαυτό μου να κυνηγάω την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα σ’ένα αδυσώπητο τρέξιμο το οποίο καταλήγει συνήθως σε κατάρρευση κι ασθένεια μου την ημέρα των Χριστουγέννων.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και πάλι όμως με πιάνω μπλεγμένη ανάμεσα σε στιγμές αγωνίας και στρες, προσπαθώντας να τα κάνω όλα και να τα κάνω όλα τέλεια ώστε να κάνω αυτήν την εποχή μαγική για τα παιδιά μου. Θέλω να ετοιμάσω χίλιες δυο λιχουδιές και να φτιάξω όλα τα DIY που έχω δει στο pinterest και να βάλω λαμπάκια όπου μπορεί να έχω ξεχάσει να βάλω και όσο περισσότερο προσπαθώ, τόσο περισσότερο τα παιδιά μου αντιστέκονται…

Οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που ετοιμάζουμε καταλήγουν σε αναστεναγμούς και γκρίνια.

Η βόλτα στη στολισμένη πόλη καταλήγει σε κλάμματα. Δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον να δούμε μαζί αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες προτιμούν το Τζουράσικ παρκ για χιλιοστή φορά παρά αυτό.

Σήμερα, τελικά παραιτούμαι!

Αφήνομαι στην μοναδική αυτή πρόταση κι επαναλαμβάνω από μέσα μου:

“Το να είμαστε μαζί είναι από μόνο του μαγεία!”

Το να προσφέρω στα παιδιά μου την παρουσία μου κι όλη την προσοχή μου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Θα συναντήσουν μόνα τους τις δικές τους μαγικές στιγμές, την δική τους χαρά, τις δικές τους ζεστές αναμνήσεις. Δεν χρειάζεται να καταλήγω να χάνω το μυαλό μου προσπαθώντας να το κάνω με το ζόρι να συμβεί. Κι εγώ μπορώ επιτέλους να δω τις χριστουγεννιάτικες ταινίες μου στην μπανιέρα με τα κεριά μου και τη ζεστή μου σοκολάτα και να ξαναζήσω τη μαγεία σαν να ήμουν και πάλι παιδί!».

πηγή: Homebirth Without Violence