«Το να είμαι γονιός είναι ό,τι πιο δύσκολο μα και ό,τι καλύτερο μου συνέβη ποτέ»

Γονείς, αυτό είναι για εσάς. Για εσάς που αγωνιάτε καθημερινά από τη στιγμή που μαθαίνετε ότι θα φέρετε στον κόσμο μια νέα ζωή μέχρι και τη στιγμή που δεν θα υπάρχετε πια.

Για εσάς που νιώθετε την αγάπη να ξεχειλίζει από κάθε σας πόρο, αλλά και την κούραση να σας καταλαμβάνει. Για εσάς που θα συνεχίσετε να προσπαθείτε παρά τις δυσκολίες. Για εσάς που τα παιδιά σας είναι πάνω από όλα.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με το παρακάτω κείμενο θα ταυτιστείτε, αφού μέσα σε λίγες γραμμές μία μαμά περιγράφει όλα όσα ένας γονιός μπορεί να νιώσει μέσα σε μια ημέρα…

Το να είσαι γονιός είναι άγριο, αλλά και πανέμορφο

«Μερικές φορές κοιτάζω τα παιδιά μου και νομίζω η καρδιά μου θα πεταχτεί έξω από το στήθος μου. Δεν μπορώ καν να φανταστώ γιατί έχω ευλογηθεί με τέτοιους θησαυρούς. Είναι τα πάντα για εμένα.

Μερικές φορές, όμως, κάνω ένα διάλειμμα, επειδή ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!

Μερικές φορές κοιτάζω παλιές φωτογραφίες τους και γεμίζω χαρά και θλίψη ταυτόχρονα. Χαρά επειδή θυμάμαι και βλέπω τα υπέροχα προσωπάκια τους και θλίψη, επειδή δεν θα μπορέσω να ξαναζήσω  αυτές τις στιγμές.

Μερικές φορές νευριάζω μαζί τους για τα πιο αστεία και ασήμαντα πράγματα και αργότερα αναρωτιέμαι τι πάει στραβά με εμένα.

Μερικές φορές πλαντάζω στο κλάμα με διαφημίσεις που μου θυμίζουν τα παιδιά μου.

Μερικές φορές νιώθω απλώς σαν ένα παιδί… που προσπαθεί να μεγαλώσει άλλα παιδιά.

Μερικές φορές ετοιμάζω τα πάντα στο λεπτό. Όλα είναι στην εντέλεια και οργανωμένα. Άλλες πάλι κάθομαι στον καναπέ και κοιτάζω το ταβάνι, επειδή είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.

Διαβάστε ακόμη: «Γιατί τόση βιασύνη απέναντι στα παιδιά μας;»: Ένα υπέροχο κείμενο που κάθε γονιός χρειάζεται να διαβάσει

Μερικές φορές όταν είμαι μακριά από τα παιδιά μου, μου λείπουν αφάνταστα! Είναι παράξενο να σκέφτεσαι απεγνωσμένα να μείνεις για λίγο μακριά και να «σπαταλάς» έτσι τον χρόνο που δεν είσαι μαζί τους.

Μερικές φορές μου μοιάζουν τόσο πολύ που με τρελαίνουν (και με κάνουν και υπερήφανη).

Μερικές φορές νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου.

Μερικές φορές είμαι εξουθενωμένη και δεν μπορώ καν να σκεφτώ, όχι να νιώσω.

Το να είσαι γονιός είναι άγρια υπόθεση, παιδιά. Δεν είναι καθόλου εύκολη. Μπορούμε να το παραδεχτούμε αυτό; Δεν είναι εύκολο! Είναι εξουθενωτικό και υπερβολικό και… μονότονο.

Ταυτόχρονα είναι και το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ!!! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!»