«Μήπως χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;»: Η αγγελία που προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση

Τα Χριστούγεννα πέρα από γιορτή χαράς και αγάπης, είναι και «γιορτή» μοναξιάς για πολλούς ανθρώπους.

Όπως αυτή τη γιαγιά από την Οκλαχόμα, η οποία έφτασε σε σημείο να αναρτήσει αγγελία σε δημοφιλή πλατφόρμα στην οποία ρωτά αν τη χρειάζεται κανείς για τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, στις 11 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο Graiglist (site με αγγελίες και διαφημίσεις για δουλειές, οικίες, πωλήσεις, έπιπλα, κ.ά) ανάμεσα σε αγγελίες για μεταχειρισμένους καναπέδες και σκονισμένα πιάνα, μια απροσδόκητη προσφορά από μια γυναίκα στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

«Μήπως χρειάζεται κανείς μια γιαγιά για τα Χριστούγεννα;», έγραφε. «Μπορώ να φέρω και φαγητό και δώρα για τα παιδιά! Δεν έχω κανένα και πονάει πολύ αυτό. Αφήστε με να γίνω κομμάτι της οικογένειάς σας».

Τα αρνητικά σχόλια και η συνάντηση με 21χρονο νεαρό

Οι αντιδράσεις στην ανάρτηση της γυναίκας με το όνομα “Carrie” ήταν άμεσες και πολύ αρνητικές. Πολλοί την κατηγόρησαν με κυνισμό ότι προσπαθεί να καπηλευτεί την καλοσύνη των άλλων, την αποκαλούσαν παράσιτο και της πρότειναν μέχρι και να… αυτοκτονήσει.

Η γυναίκα μόλις διάβασε τα σχόλια κατέβασε αμέσως την ανάρτησή της. Ένας 21χρονος, όμως, είχε προλάβει να την αποθηκεύσει στο κινητό του και έψαχνε μανιωδώς τη γιαγιά. Δημιούργησε μάλιστα και σελίδα στο Facebook με hashtag: “FindGrandma” (Βρείτε τη γιαγιά), η οποία και έγινε viral.

Όταν η γιαγιά Carrie είδε τον νεαρό Carson να μιλά σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Οκλαχόμα για την viral ανάρτησή του και την αναζήτησή του, επικοινώνησε αμέσως μαζί του.

Στο mail που του έστειλε, του έγραφε – όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους New York Times – ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και έχει αποξενωθεί από την κόρη της η οποία δεν της επέτρεπε να δει την εγγονή της παρότι έμεναν σε κοντινή απόσταση.

«Πίστευα πραγματικά ότι θα περνούσε αυτό το συναίσθημα, η καρδιά μου όμως έχει ραγίσει πολύ» έγραφε, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι ανέβασε την έκκλησή της στις 11 Δεκεμβρίου και μετά πήγε κι έκατσε έξω από τη σχολή χορού της εγγονής της, ελπίζοντας να την δει από το παράθυρο.

Όταν τσέκαρε το Graiglist αργά την ίδια νύχτα, τρόμαξε από τις αντιδράσεις στην αγγελία της: «Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς άνθρωποι που δεν γνώριζα μπορούσαν να εκφράζουν τόσο μίσος εναντίον μου. Με συνέτριψε».

Η συγκινητική αγγελία

Το κοινό σημείο με τον νεαρό και η οδυνηρή υπενθύμιση

«Ξέρω πώς είναι να νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα», της απάντησε ο 21χρονος που έχασε πέρσι τη μητέρα του από καρκίνο στο κόλον και συνάντησε τελικά από κοντά την Carrie, που είναι γύρω στα εξήντα, την περασμένη εβδομάδα.

Η γυναίκα τον αγκάλιασε συγκινημένη, τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και τον καθησύχασε ότι θα περάσει τελικά τα Χριστούγεννα με φίλους. Εκείνος πάντως της υποσχέθηκε ότι θα την επισκεφτεί για δείπνο ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η ανάρτηση λειτούργησε ως μια οδυνηρή υπενθύμιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης που βιώνουν πολλοί άνθρωποι στις γιορτές και κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες στην Αμερική, πολλοί από τους οποίους προσφέρονταν να την φιλοξενήσουν για την περίοδο των γιορτών.