«Σπάσε τη σιωπή»: Το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση (video)

Μια ιδέα που έγινε πράξη το 2015 και εν συνέχεια το 2018, μέσα από δύο animation μικρού μήκους («Το Μυστικό της Νίκης» και «Το Μυστικό της Νίκης 2: Η περιπέτεια του Βίκτωρα») με κεντρικό μήνυμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, υλοποίησε ο αγαπημένος ερμηνευτής Λούκας Γιώρκας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο κανάλι του στο YouTube, ο ίδιος ερμηνεύει, για πρώτη φορά, ένα τραγούδι με τίτλο «Σπάσε τη Σιωπή», το οποίο γράφτηκε τότε με αφορμή τις δύο ταινίες ταινίες και σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια μάλιστα σε κάθε μορφή κακοποίησης.

Ο ίδιος έχει γράψει το σενάριο, τη μουσική, τους στίχους, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία και ολόκληρη γενικά την παραγωγή, ο Λούκας Γιώρκας στις δυο αυτές ταινίες μικρού μήκους και μέσω της καμπάνιας «ΈνασταΠέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναδεικνύει με παιδικότητα, για παιδιά κυρίως 4-8 ετών, τρόπους πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, από τα ίδια τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα:  Η καθ. Εγκληματολογικής Ψυχολογίας Όλγα Θεμελή μιλά στο Infokids για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση

«Μίλα σε όποιον εμπιστεύεσαι»: Ένα animation για να προλάβουμε τη σεξουαλική κακοποίηση

«Η Kίκο και το χέρι»: Το βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά τον κανόνα των εσωρούχων

Δύο ταινίες που είναι πολύ σημαντικό να δουν τοσο τα παιδιά όσο και οι γονείς προς ενημέρωση τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «Το Μυστικό της Νίκης» υιοθετήθηκε ως εργαλείο από το Λουξεμβούργο, την Μεγάλη Βρετανία, μεταφράστηκε στα Αραβικά και στα Φαρσί για τους ξενώνες προσφύγων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ βραβεύτηκε ως μια από τις καλύτερες πρακτικές της Ευρώπης για το 2014. Οι δύο ταινίες μετράνε περισσότερα από 3 εκκατομύρια views στο YouTube.

Η ανάρτηση του Λούκα Γιώρκα

«Σπάσε τη Σιωπή» | Acoustic Version

«Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία δίνει βήμα σε όλους μας.. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη πρέπει να αγωνιστούμε για να μείνουμε ενωμένοι.. Αυτήν την εποχή, η σιωπή δεν είναι λύση.. Ειδικά σε φαινόμενα που μας οδηγούν προς τα πίσω.. ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.. Ένα τραγούδι που έγραψα με αφορμή τις ταινίες μικρού μήκους, «Το Μυστικό της Νίκης» και «Το Μυστικό της Νίκης 2: Η περιπέτεια του Βίκτωρα», για την καμπάνια «ΈνασταΠέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.. Το μήνυμα όμως δεν αφορά μόνο αυτού του είδους την κακοποίηση αλλά κάθε μορφή κακοποίησης, η οποία, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μας χωρίζει, μας απομακρύνει, μας διασπά. Επιτέλους λοιπόν ήρθε η στιγμή να Σπάσουμε τη Σιωπή μας..»

Ακούστε το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα

Δείτε τις δύο ταινίες: