Σουφλέ με ντομάτα και τόνο: Μία συνταγή για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο

Σουφλέ με ντομάτα και τόνο: Μία συνταγή για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο

Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο, αλλά έχετε τόσες πολλές δουλειές που δεν προλαβαίνετε να πάτε ούτε σούπερ μάρκετ;

Τότε το σουφλέ τόνου που σας προτείνουμε είναι μία συνταγή με ζυμαρικά που θα σας λύσει τα χέρια και θα χορτάσει όλη την οικογένεια με υλικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό!

Τι θα χρειαστείτε

450 γραμμάρια πέννες
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. ντομάτες πολτοποιημένες
3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουτ. της σούπας γάλα
60 γραμμάρια τόνο σε κονσέρβα
4 κουτ. της σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύετε για πέντε λεπτά.

Χτυπάτε το αλεύρι και το κρύο γάλα και το ρίχνετε στη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει. Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να δέσει σε μέτρια προς χαμηλή εστία. Προσθέστε τον τόνο και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε τις πέννες και τη σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρέξ. Καλύψτε από πάνω με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και μαϊντανό. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διαβάστε επίσης:  Σουφλέ με μπρόκολο: Τόσο λαχταριστό που θα λατρέψουν και τα πιο «δύσκολα» πιτσιρίκια

Λαχταριστό σουφλέ τυριών: Φτιάχνουμε τη συνταγή από την «Πεντάμορφη και το Τέρας»

Πατάτες φούρνου με κρέμα γάλακτος, γραβιέρα και μπέικον – Το διαφορετικό σουφλέ