Σολομός με φασόλια και πράσο

Eξαιρετικό γεύμα, με πολύ λεπτές γεύσεις, που αν το καλοδεχτούν τα παιδιά, έχετε πετύχει αμέσως ένα πιάτο με τεράστια διατροφική αξία για όλη την οικογένεια. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσετε ώστε να γίνει ένα φαγητό κοινής αποδοχής μέσα στο σπίτι. Καλή επιτυχία και… καλή όρεξη!

Υλικά
• 4 φέτες σολομού (800 γρ.)
• 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
• 2 πράσα
• 2 κρεμμύδια
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• χυμός από 1 λεμόνι
• 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1. Κόβετε σε ψιλές ροδέλες τα πράσα, καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε επίσης σε ροδέλες. Όλα μαζί τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο μέχρι να μελώσουν.

2. Ανακατεύετε τα φασόλια με τα κρεμμύδια, τα πράσα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί.

5. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του σολομού και τις βάζετε επάνω στα φασόλια. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά και σερβίρετε.

Διατροφική αξία. Ένα πιάτο πεντανόστιμο με πλούσια γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Ο σολομός παρέχει τα σημαντικά ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που έχουν έντονη προστατευτική δράση απέναντι στα διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, διαθέτει βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες συνεισφέρουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και Β12 προστατεύουν από διάφορες μορφές αναιμίας. Ακόμη, περιέχει σε σημαντική ποσότητα σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.