Σιαμαία που κανείς δεν περίμενε ότι θα ζήσουν, τώρα περπατούν και πάνε σχολείο

Κανείς δεν πίστευε, ότι αυτά τα διδυμάκια θα κατάφερναν να επιβιώσουν. Οι γιατροί έλεγαν, ότι δεν θα ζούσαν παραπάνω από τέσσερις μέρες, μετά την γέννησή τους.

Όμως, πήγαν κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Η Marieme και η Ndeye είναι σήμερα 4 ετών και μας κάνουν να πιστεύουν, ότι τα θαύματα υπάρχουν και γίνονται. Οι δύο μικρούλες κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ενώ ξεκινούν το «ταξίδι» τους στην εκπαίδευση.

Τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν τον Μάιο του 2016 στη Σενεγάλη. Οι γιατροί είπαν στον πατέρα τους, ότι έχουν μόλις τέσσερις μέρες ή εβδομάδες ζωής. Ωστόσο, η οικογένεια κατάφερε να μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι μικρές νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου και εγκαταστάθηκε στο Κάρντιφ.

Σήμερα, 4 χρόνια και 9 μήνες μετά, τα διδυμάκια ξεκίνησαν να πηγαίνουν σε νηπιαγωγείο του Κάρντιφ, ενώ μαθαίνουν να στέκονται και να περπατούν με τη βοήθεια του προσωπικού του νοσοκομείου παίδων Tŷ Hafan στο Sully.

Όπως ανέφερε ο πατέρας τους, τα παιδιά του είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο σχολείο και έχουν κάνει καινούριους φίλους, από τότε που γράφτηκαν, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Πηγαίνουν πολύ καλά και είναι υπέροχο για εκείνες να βρίσκονται στο σχολείο. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τεχνικό ή πρακτικό πρόβλημα που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το προσωπικό στο σχολείο. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να τα βοηθούν και να βρίσκονται σε ομάδες παιδιών, να κάνουν δραστηριότητες, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά», συμπληρώνει ο μπαμπάς, προσθέτοντας, ότι και τα δύο κοριτσάκια τα καταφέρνουν περίφημα και το ευχαριστιούνται πολύ.

Η μία δίνει οξυγόνο στην άλλη

Το 2018, οι γιατροί ανησυχούσαν, ότι η καρδιά της μίας δίδυμης μεγάλωνε πιο αδύναμη και την κρατούσε ζωντανή η καρδιά της αδελφής της. Έτσι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μεγάλη και ριψοκίνδυνη απόφαση του διαχωρισμού για να σώσουν την ζωή της δεύτερης δύναμης, αλλά μία περαιτέρω εξέταση έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.

Ανακάλυψαν, ότι το κυκλοφορικό τους σύστημα ήταν στενά συνδεδεμένο και θα ήταν αδύνατο να επιβιώσουν, αν διαχωρίζονταν. Η Marieme έπαιρνε οξυγόνο από την πιο δυνατή καρδιά της αδελφής της και είχε μία επιπλοκή που προκαλούσε προβλήματα με την άσκηση.

«Είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες, όμως τα πάνε πολύ καλά και έχουν μεγάλη πρόοδο στο σχολείο», αναφέρει ο μπαμπάς τους.

«Η κατάσταση με τη Marieme είναι λίγο πιο περίπλοκη, επειδή έχει το πρόβλημα με την αδύναμη καρδιά της και το προσωπικό του νοσοκομείου έχει να διαχειριστεί αυτό καθημερινά και να διασφαλίζει, ότι θα μπορεί να κάνει περισσότερα διαλείμματα, όταν το χρειάζεται», συμπληρώνει.

«Όνειρό μου είναι να τις δω να πηγαίνουν στο σχολείο, με τις φορμίτσες τους», καταλήγει ο πατέρας.

Πηγή: Wales Online