«Μαμά, ο καρκίνος γύρισε πίσω;»: Η συγκλονιστική ιστορία της 5χρονης που τη χτύπησε δύο φορές η ασθένεια

«Η μικρή μου είναι το πιο ταλαντούχο και αξιαγάπητο κοριτσάκι στον παιδικό σταθμό. Είναι όμως και το μοναδικό παιδί που κατάφερε να το χτυπήσει ο καρκίνος για δεύτερη φορά, πριν ακόμα συμπληρώσει τα 5 της χρόνια.

Μία μέρα ήρθε κοντά μου, έγειρε το κεφαλάκι της στους ώμους μου, μου έδειξε το εξόγκωμα που είχε, αλλά δεν έκλαψε. Με θλιμμένη, μόνο φωνή, μού ψιθύρισε: «Μαμά, αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος γύρισε πίσω;».

Και ναι ο καρκίνος είχε επιστρέψει. Τόσο δυνατός και αμείλικτος, που από τον λαιμό είχε κάνει μετάσταση στην τραχεία. Και συνέχισε να εξαπλώνεται, μέχρι που έφτασε στο σαγόνι της.

Αυτό το φιλικό και αγαπησιάρικο κοριτσάκι είναι ξαπλωμένο σο κρεβάτι, κλαίγοντας ήσυχα όλη την ώρα. Επειδή πονά. Πονά πολύ. Ο όγκος που έχει ήδη γίνει ανθεκτική στη χημειοθεραπεία από τον πρώτο γύρο, δεν έδειξε σημάδια ύφεσης.

Και τώρα παρακολουθούμε πώς ο καρκίνος μού παίρνει μακριά το παιδί μου.

Το μοναδικό μου κοριτσάκι. Δεν έχω άλλο κοριτσάκι. Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή, είναι ο λόγος που ξυπνώ κάθε πρωί και κάθε βράδυ τελειώνω αυτήν την ημέρα, δίνοντάς της ένα φιλί στο μέτωπο.

Έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να τη σώσουμε. Μία πειραματική θεραπεία. Έχουμε δώσει όλα μας τα χρήματα στον πρώτο γύρο των θεραπειών. Ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Τι δεν έχω κάνει για να την κρατήσω ζωντανή!

Αυτή η θεραπεία είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Κι αν δεν υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία δεν θα μπορέσει να σωθεί. Θα χάσω τη μικρούλα μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζητούσα βοήθεια.

Όμως, για το κορίτσι μου θα έκανα τα πάντα. Δεν θα ζήσω χωρίς να την έχω δίπλα μου, χωρίς να τη βλέπω».

Masha