Κύπριοι γονείς δεν είχαν κανέναν να τους βαφτίσει το μωρό – Η πράξη που μας συγκίνησε

Κύπρια μαμά δεν είχε κανέναν να της βαφτίσει το μωρό - Η πράξη που μας συγκίνησε

Ζούμε σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη με αυξημένες ανάγκες, εν μέσω πανδημίας, και πολλές οικογένειας τα φέρνουν πέρα με πολύ κόπο.

Ωστόσο, η μεγαλοψυχία και η καλοσύνη δεν έχουν εκλείψει σε αυτόν τον κόσμο  και φαίνεται πως υπάρχει ελπίδα.

Μια διαφορετική δημοσίευση στην σελίδα Προσφέρω απλόχερα/Κύπρος, τράβηξε την προσοχή των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση αναφερόταν πως μια οικογένεια δεν έχει νονό να βαφτίσει το παιδί τους, καθώς η βάφτιση είχε ακυρωθεί αρκετές φορές και το παιδί έφτασε να είναι σχεδόν 2 χρονών και η οικογένεια δεν είχε κανένα άνθρωπο να της βαφτίσει το παιδί. Και βάφτιση χωρίς νονό, δεν γίνεται.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική , καθώς δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Το παιδί μέσα σε λίγες ώρες βρήκε νονά. Μπορεί η μια οικογένεια για την άλλη να είναι άγνωστη, αλλά αμέσως συναντήθηκαν γνωρίστηκαν , μίλησαν για την ιστορία τους και όπως φαίνεται έδεσαν.

«Είμαι πολύ συγκινημένη που ένας άνθρωπος ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ να βαφτίσει το παιδί. Δεν είχα κανένα να μου το βαφτίσει. Αμέσως αγάπησε το παιδί μας από την πρώτη στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι εγώ και ο άντρας μου που βρέθηκε νονά. Δεν περίμενα να βρεθεί τόσο γρήγορα νονά. Διότι δεν πίστευα ότι τόσο γρήγορα κάποιος θα ήταν τόσο πρόθυμος και θα ενδιαφερθεί να βαφτίσει ένα μωρό που δε γνωρίζει. Τους γνωρίσαμε χθες, και φαίνονται καλοί άνθρωποι, μας έκαναν το τραπέζι και τους γνωρίσαμε», ανέφερε η μητέρα στο Themaonline.

«Θα βαφτίσουμε το παιδί και θα είμαστε δίπλα του»

Η ιστορία αυτής της οικογένειας συγκίνησε την γυναίκα που ενδιαφέρθηκε να γίνει νονά.

« Ξαναβάφτισα το 2004 ένα άλλο παιδί με σπάνια αρρώστια κάποτε , όταν η ιστορία του βγήκε σε εκπομπή. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Πρόκειται για ένα μωρό, μια αθώα ψυχή. Σίγουρα πρώτα μίλησα με τη μητέρα μου, τον άντρα μου και τα παιδιά μου και όλοι ήταν σύμφωνοι με χαρά», ανέφερε η γυναίκα που θα γίνει νονά του παιδιού.

«Αποφασίσαμε να το βαφτίσουμε να μπει Μύρο πάνω στο μωρό, να μην μείνει το μωρό αβάφτιστο. Δεν είναι σωστό για ένα μωρό. Ενημερώσαμε τη Σάλλυ (σσ. τη διαχειρίστρια της σελίδας στο Facebook) και αμέσως ήρθαμε σε επικοινωνία με την οικογένεια. Βρεθήκαμε, μιλήσαμε μαζί τους, ακούσαμε την ιστορία τους, τα βρήκαμε και θα βαφτίσουμε το παιδί και θα είμαστε δίπλα και στο μωρό αυτό αλλά και στο άλλο παιδί της οικογένειας σε ότι χρειαστούν και σε ό,τι μπορούμε θα βοηθούμε», κατέληξε.

Πηγή: tothemaonline.com