Σαρωτικοί έλεγχοι στα παιδικά παιχνίδια ενόψει Πάσχα – Συμβουλές για σοκολατένια αυγά – λαμπάδες

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια ξεκινά η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών εν όψει του Πάσχα.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 12/4/2021 – 23/4/2021 και κατά τη διάρκειά της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 120 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων παιχνιδιών και τη λήψη αναλογικών μέτρων. Οι έλεγχοι θα καλύψουν, επίσης, τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/ πλαστικά) αυγά. Παράλληλα, θα γίνει σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Σύντομα έντυπο με συμβουλές για αυγά και λαμπάδες

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για το Πάσχα».

Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αυγών, προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613