Μαμά «σκάλωσε» με τις ασκήσεις μαθηματικών της κόρης της και ζήτησε τη βοήθεια… του Facebook

Σε απόγνωση βρέθηκε μία μητέρα που προσπαθούσε να βοηθήσει την κόρη της να λύσει τις ασκήσεις των μαθηματικών.

Έτσι, βγήκε στη «γύρα» του διαδικτύου, προκειμένου να βρει έναν μαθηματικό και να βοηθήσει με τη σειρά του εκείνη στη λύση της άσκησης, παραδεχόμενη, ότι είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Μοιράστηκε, λοιπόν, μία φωτογραφία που απεικόνιζε την μορφή της άσκησης στην άλγεβρα στο γκρουπ Family Lockdown Tips & Ideas, συνοδεύοντάς τη με την ερώτηση: «Υπάρχει κάποιος μαθηματικός να με βοηθήσει με την άσκηση της κόρης μου;. Δεν μπορέι να τη λύσει κι εγώ έχω 26 χρόνια να πιάσω στα χέρια μου μαθηματικά», ανέφερε η γυναίκα.

H άσκηση που έβαλε δύσκολα στη μητέρα και το παιδί

Μέλη του γκρουπ έσπευσαν για βοήθεια στην απεγνωσμένη μητέρα, με κάποιους μάλιστα να στέλνουν σε φωτογραφία τη λύση που έδωσαν. Η πιο «δημοφιλής» ανάμεσα στα μέλη ήταν η απάντηση το χ υψωμένο στο τετράγωνο και όλο στον κύβο, όμως αυτό μπέρδεψε.

«Αν δεν είχα μπερδευτεί τόσο διαβάζοντας την εκφώνηση, τώρα μπερδεύτηκα περισσότερο με τις απαντήσεις», ανέφερε ένας από τους χρήστες, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε λέγοντας: «σε ποια ηλικία διδάσκονται αυτά τα πράγματα; Είμαι πολύ περίεργος και ξέρω ότι έχει έρθει η ώρα να φύγουν κλωτσηδόν».

Παρά το γεγονός, όμως, ότι υπήρξαν διάφορες προτάσεις λύσης, κανείς δεν συμφώνησε σε μία ικανοποιητική απάντηση και η γυναίκα αναζήτησε την τύχη της αλλού.

Η τελευταία της ελπίδα ήταν το YouTube και εφαρμογές όπως το Photomaths, τα οποία βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ένας καθηγητής πάντως που είδε την ανάρτηση, σχολίασε ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα και θα πρέπει να το αφήσει άλυτο, λέγοντας στη δασκάλα ότι δεν το καταλαβαίνει κι έτσι εκείνη να εξηγήσει στο παιδί πώς να τη λύσει. Συνέχισε, λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να αφήσει την άσκηση ανολοκλήρωτη και να δείξει προθυμία να μάθει, παρά να συμβουλευτεί ένα κομμάτι χαρτί συμπληρωμένο από αγνώστους στο Facebook.