Πυροβολήθηκε στα πόδια όταν ήταν δύο μόλις ωρών, σήμερα αυτό το μωρό έγινε σύμβολο ελπίδας

Ήταν μόλις δύο ωρών νεογέννητη τον περασμένο Μάιο, όταν τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε μαιευτήριο της Καμπούλ  και άρχισαν να θερίζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Οι σφαίρες των ψυχρών εκτελεστών βρήκαν την μικρή Αμίνα στα πόδια. Δεκαέξι μητέρες είχαν χάσει τότε τη ζωή τους. Η μητέρα της Αμίνα ήταν ανάμεσα σε αυτές.

Τα δείγματα δείχνουν ότι θα μπορέσει να σταθεί στα ποδαράκια της και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, ότι θα περπατήσει κανονικά.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος, γιατί την είδα περίπου έναν μήνα πριν. Η βελτίωσή της είναι αλματώδης. Από την ανάπτυξή της, τα πόδια της, όλα είναι τέλεια», δήλωσε ο δρ. Najeebullah Bina, που την παρακολούθησε.

«Είναι σύμβολο ελπίδας για τη χώρα, για όλους μας»

«Η Αμίνα έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο, ωστόσο στον κόσμο δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο σαν αυτό. Ένα παιδί μόλις δύο ωρών και πυροβολήθηκε τρεις φορές στα πόδια και σκότωσαν τη μητέρα της», δήλωσε ο πατέρας της μικρούλας.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζω πως θα γίνει σύντομα καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που σώθηκαν τα ποδαράκια της».

«Είναι το σύμβολο της αναγέννησης και της ελπίδας για την Καμπούλ, το Αφγανιστάν, για όλους μας», ανέφερε συγκινημένος ο πατέρας της.